Apple za šolsko malico

Tehnik 1. april 2018
/PublishingImages/apple-event-mar18-hero.jpg

Ugibanj, kaj bo prinesla Applova marčevska konferenca, ki so jo tokrat pripravili v Chicagu, ni bilo malo. Da se Apple tokrat želi prikupiti šolnikom in šolarjem, so izrazili tako z naslovom kot z lokacijo dogodka, saj se je konferenca odvila na kolidžu Lane Tech.

Rdeča nit konference je bila Američanom olajšati izobraževanje s cenejšimi produkti in z novimi izobraževalnimi aplikacijami. Apple v tem nekoliko zaostaja za Microsoftom in Googlom, ki je na dotičnem trgu pred kratkim zavladal z izredno ugodnim Cromebookom in Acerjevo tablico Crome OS. Prvi je na voljo za tristo ameriških dolarjev, druga za slabih trideset več – toliko, kot je Apple lani želel za svoj 9,7-palčni iPad.

 

Verjeli ali ne, le dolar manj od treh stotakov bo ameriškim šolarjem treba odšteti za zvezdo Applove čikaške konference. A naj opusti pričakovanja tisti, ki se je nadejal ugodnejšega Macbooka, če že ne revolucionarno novega produkta.

Marčevska zvezda je še vedno zgolj iPad z 9,7-palčnim zaslonom in posodobljenim procesorjem, ki pa so mu dodali Apple Pencil. Ta deluje enako kot pri iPadu Pro, vendar je bolj zanimivo, da je Apple za zgolj 49 dolarjev šolarjem ponudil še nekoliko bolj igrivo Logitechovo pisalo Crayon.

 

Če Applu ni uspelo prepričati s sicer cenejšim iPadom, pa bo morda marsikdo klonil pred za šolarje brezplačnimi aplikacijami. A med njimi so tudi takšne, ki močno spominjajo na svoje predhodnike. Aplikacija iBooks Author se je prelevila Digital Books, razširitev za Pages. Namenjena je pisanju seminarskih nalog, ki jih učenci in študentje za kakovostno prezentacijo lahko obogatijo s fotografijami in videoposnetki. Tudi učitelji naj bi prišli na svoj račun. Aplikacija Schoolwork jim bo od junija dalje olajšala interakcijo z učenci in študenti, šlo pa naj bi za pomoč pri ustvarjanju zapiskov, sestavljanju in dodeljevanju nalog. Predstavili so še aplikacije obogatene resničnosti, na primer Froggipedia, ki omogoča seciranje virtualne žabe z Applovim svinčnikom.

 

Bo Applu s to konferenco, ali bolje razprodajo, uspelo prepričati nove generacije, ki so drugačne, če že ne bolj zahtevne od tistih iz zlate dobe Macov? Tudi idoli, kot je Apple, ne nosijo večne lovorike.

Vira: cdn.vox-cdn.com, apple.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
1. april 2018
3948
1. april 2018
Apple za šolsko malico
iOS