Bitlock – odklenite ključavnico vašega kolesa z mobitelom

Roni Kordiš 28. oktober 2013
/PublishingImages/bitlock-hero.jpg

Če sodite med tiste ljudi, ki pogosto izgubljajo ključe in je kolo vaše najljubše prevozno sredstvo, potem je Bitlock ključavnica idealna rešitev za vas. Ob predpogoju, da imate mobitel vedno v žepu in da ideja, ki je predstavljena na Kickstarterju, dobi dovolj podpore, da bo realizirana.

BitLock ključavnica je ena tistih idej, ob kateri se vprašaš – ali res ni še nihče pred tem pomislil na takšno rešitev? In odgovor, glede na to, da poskušajo ta produkt patentirati, je ne.

Bitlock 

Kaj je Bitlock ključavnica?

Vsi smo navajeni ključavnic za kolo, ki jih zaklepamo s ključi in kombinacijami številk. Ključe izgubljamo, številke pozabimo, ali pa se nam zgodi, da celo pozabimo, kje smo pustili kolo prejšnji večer.

Bitlock rešuje te probleme, saj deluje v povezavi z mobitelom. Nič več iskanja ključev po dežju, le preprosto se bomo z mobitelom v žepu približali kolesu s ključavnico, ki bo zaznala našo prisotnost, pritisnili gumbek na ključavnici in ta se bo pred nami odprla – seveda v povezavi z aplikacijo, ki teče na vašem mobitelu in je sinhronizirana s ključavnico.

Vendar to še ni vse. Bitlock vam omogoča tudi druge funkcionalnosti:

  • beleži koordinate, kje smo pustili svoje kolo,
  • omogoča štetje porabljenih kalorij, prevoženih kilometrov, hitrost,...
  • omogoča deljenje kolesa s prijatelji – preprosto lahko dodamo uporabnike, ki bodo lahko odprli našo ključavnico in jim s tem omogočimo uporabo našega kolesa.

Ključavnica Bitlock je vodoodporna, deluje na baterijo, ki ima avtonomijo več kot 5 let (oz. 10.000 odpiranj) in uporablja enkripcijo podatkov, ki se uporabljajo pri spletnem bančništvu.

Bitlock definitvno rešuje moj problem zaklepanja kolesa in omogoča kreairanje mreže ljudi, katerim bom dovolil, da se lahko peljejo z mojim kolesom. In s tem bodo uporabniki dobili orodje, s katerim bodo lahko kreirali svoje mreže ljudi, katerim bodo lahko posojali svoja kolesa.

Več informacij in predstavitev projekta:
http://bitlock.co/

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
28. oktober 2013
1903
7. november 2013
Bitlock – odklenite ključavnico vašega kolesa z mobitelom
Android, iOS