Bizarne aplikacije ali svet gre v cvet

Renata Anžič Trtnik 21. marec 2019 Čas branja članka: 5 min
/PublishingImages/bizar-app-anzic-mar19-hero.jpg

V poplavi aplikacij najdemo tudi gnila jajca. Res nam nekatere močno olajšajo življenje, druge nas razvedrijo, tretje pa ... Poneumljajo, se norčujejo iz nas, nas vlečejo za nos ali kaj čisto tretjega? Kdo bi vedel, kaj so imeli ustvarjalci v mislih, vprašanje pa je, ali jih res vsi uporabniki dojamejo kot pripomoček, ki to v resnici ni.

Vse se je začelo z mrtvo mišjo. Pri dveh kosmatih mijavkajočih sejalcih smrti se takšni in podobni pokojniki pogosto znajdejo na hišnem pragu ali v okolici doma. Če ne postanejo obrok, najbrž veste, da se v kratkem času razširi vonj, ki je razsežnosti ekološke katastrofe. Resnično verjameš, da je nebo vzelo najmanj enega afriškega slona. Izziv nastopi, če krivca ne »izvohaš«. Za šalo me je zaneslo v Google play in našla sem aplikacijo, ki »zazna« povečan smrad. Vem, vem ... Smešno pri tem je, da po ne vem kateri logiki odreagira na noge, ki so ves dan v čevljih, in na smetnjak. Ta aplikacija je prinesla v hišo nemalo smeha, miši pa še vedno nismo izsledili. Pa naj počiva v miru!

Smell detector

 

Na voljo je le za Android. Pošalite se s prijatelji in jih preverite z detektorjem za vonj. Seveda lahko okoliščine zmanipuliramo in priredimo. Kje je skrivnost? Naj vam namignemo, da v nagibu mobilnika. ;) Pomagamo si tudi tako, da napravo približamo izviru greha, z gumbom Zadrži/Hold se pojavi lestvica jakosti smradu, zvočni signal pa poskrbi za prepričljivost, da imamo opravka z zares »napredno in pametno tehnologijo«. Prijateljev pa le ne puščajte predolgo v zadregi!

Pimple Popper

 

Fuj, bruhica! Ni za občutljive želodce! No, vemo pa, da nekateri obožujejo stiskanje mozoljev. Če že ni pri roki žrtve, seveda aplikacija poteši takšna nagnjenja. Ni jasno, ali je za takšne aplikacije kriva dr. Sandra Lee, ameriška dermatologinja, ki ima kliniko v Kaliforniji in služi težke novce na račun mozoljarjev, saj izpod njenih rok prihaja do potankosti razdelan poslovni model, od obravnave v ambulanti, televizijskih serij, lastnega Youtube kanala (Dr. Pimple Popper), priročnikov, do negovalnih kozmetičnih izdelkov, bloga ... Kakorkoli, tovrstni užitki so na voljo za Android in iOS. Prek 10 milijonov prenosov težko prepriča, da gnusarije ne privlačijo. Iz prve aplikacije se je nadalje razvilo še nekaj različic in celo Pimple Popper 2. Aplikacija ponudi 12 obrazov, ki so posuti z različnimi vrstami mozoljev, ki je jih različno lotevamo. Obraze lahko približamo, stiskanje ogrcev in mozoljev spremlja glasba ... v podrobnosti nočem iti, odkrijte jih sami.

Watermelon Prober

 

Pod to oznako boste našli aplikacijo za Android, za iOS pa se ji reče iWatermelon Deluxe (Ripe Watermelon Detector). Če mene vprašate, ga ni čez Makedonca na tržnici, ki bo s trkanjem po buči (ne svoji) in prisluškovanjem, kaj mu bo sporočila, izbral tako sladko, da se bosta skupaj starala. Vsak ljubitelj lubenice ima na tržnici svojega izbranega dobavitelja, razen če niste sami taki strokovnjaki, da jo ugledate v celem kupu – tisto najslajšo! Sicer pa vas pred slabim nakupom obvaruje omenjena aplikacija (če verjamete). Lepo po korakih izberete, kako velika je, kakšne barve je in po njej trikrat potrkate z mobilnim telefonom. Po zvoku vam bo aplikacija naredila analizo, ali je lubenica že zrela ali še ne. Pomnite: ustvarjalci aplikacije in marsikateri uporabnik imajo volilno pravico. Hmmm ...

Poop Map

 

Pod tem imenom najdete aplikacijo, brez katere vam živeti ni, za Androide, za iOS pa se imenuje Places I've Pooped. Za kaj gre? Preprosto si ob prižgani aplikaciji pomarkirate lokacijo, kjer ste kakali. Kaj ni lepo, ko se v spominih vračate v kraje, ki ste jih obiskali kot turist in imate zabeleženo vso zgodovino, kje in kdaj ste kraju pustili svoj »spominek«? S pomočjo GPS-a in gumba Bombs away se za vedno vpišete v zgodovino, svoje »dejavnosti« pa lahko delite s prijatelji ali svetom. Še namig: več vlaknin boste zaužili, boljšo statistiko boste imeli.

Za konec: takšnih in podobnih aplikacij je toliko, kot je norih idej. Težko se je razpisati o vseh. Naj pa jih vseeno še nekaj le na hitro omenim: S.M.T.H. ali Send me to heaven, kjer tekmujete, kako visoko lahko zalučate svoj mobilnik (posebej za tiste z novimi mobilniki;)), Hello Cow (dregnete kravo in ta zamuka), Zips Lite (odpirate in zapirate virtualno zadrgo), Paper Racing (kdo hitreje »odrola« virtualno rolico toaletnega papirja), Ghost Detector (izsledite duhove v vaši bližini) in tako dalje.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
21. marec 2019
4517
21. marec 2019
Bizarne aplikacije ali svet gre v cvet
iOS, Android