BlackBerry 10 v Maribor vabi razvijalce mobilnih aplikacij

Alja Isakovič 23. september 2013
/PublishingImages/BlackBerry10-dev-tools.jpg

BlackBerry je v zadnjem času izgubil kar nekaj bitk, a vojne še ne namerava predati. 24. novembra tako vse razvijalce vabi na Mini BlackBerry 10 Jam, kjer bo predstavljena nova različica platforme BlackBerry 10. Slednja je z razvijalskega vidika zanimiva predvsem zaradi možnosti enostavnega recikliranja Android aplikacij in razvoja s HTML5.

Kaj prinaša BlackBerry 10?

Glede na do sedaj videne predstavitve, ki krožijo po spletu, bo BlackBerry 10 moderen operacijski sistem s prijetno uporabniško izkušnjo, predvsem za poslovne uporabnike. Predstavitev glavnih novosti si lahko ogledaš v spodnjem videu.

Zanimivo, a ne? Vprašanje je le, ali ni BB 10, ki bo v roke uporabnikov prišel naslednje leto, glavne konjenice v bitko pripeljal prepozno. Tudi platforma Windows Phone ponuja odlično uporabniško izkušnjo, a se ji nikakor ne uspe prebiti iz sence Googlovega Androida in Applovega iOS-a.

Eden izmed razlogov za to je seveda dejstvo, da se število in kakovost aplikacij enostavno ne moreta primerjati s tistimi za Android in iOS. S podobno težavo se bo spopadal tudi BlackBerry, zato si kanadsko podjetje RIM v mesecih pred izidom prvih naprav na najrazličnejše načine želi pritegniti pozornost razvijalcev mobilnih aplikacij in tako zagotoviti dovolj kakovostnih aplikacij za uporabnike.

Med drugim RIM razvijalcem obljublja enostavno poganjanje aplikacij za Android ter zajamčenih 10.000 ameriških dolarjev v prvem letu prodaje aplikacije v trgovini BlackBerry App World. Vse to in še več pa po celem svetu predstavljajo preko serije dogodkov BlackBerry Jam.

Mini BlackBerry 10 Jam v Mariboru

Karavana BlackBerry Jam se bo tako ustavila tudi v naših krajih. Čez slab mesec, v soboto, 24. novembra, bo v prostorih Fakultete za elektrotehniko in računalništvo (FERI) v Mariboru organiziran brezplačni dogodek Mini BlackBerry 10 Jam. Dogodek organizira skupina razvijalcev Blackberry Developer Group Balkan, udeležili se pa ga bodo tudi vidni predstavniki podjetja RIM.

Izobraževalni del dogodka se bo odvijal med 11. in 19. uro. V tem času boste razvijalci deležni osnovne predstavitve platforme ter predstavitve posameznih tehnologij za razvijalce: Native BPS/Qt/Cascades, HTML5, pakiranje aplikacij, Adobe Air in Android Runtime. Seveda bo dogodek tudi odlična možnost za povezovanje z ostalimi razvijalci, saj organizatorji pričakujejo udeležence iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Bosne, Črne gore, Kosova in Makedonije.

BlackBerru 10 razvijalska orodja

Po 21. uri bo sledil še zabavni del na VIP BlackBerry Party v klubu PlusMinus, v sklopu katerega bo potekal tudi žreb za naprave BlackBerry in druge nagrade.

Udeležba je, kot že omenjeno, brezplačna, svoje mesto pa si lahko zagotoviš s prijavo na strani minibb10jam.eventbrite.com. Podrobne informacije o programu in gostih so na voljo na uradni strani dogodka.

Vir: Blackberry Developer Group Balkan

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
23. september 2013
422
24. september 2013
BlackBerry 10 v Maribor vabi razvijalce mobilnih aplikacij