BlackBerry Developer Conference (DevCon) 2010

Damjan Jagar 24. september 2013
/PublishingImages/Devcon2010.jpg

BlackBerry Developer Conference 2010, ali krajše DevCon, se bo dogajal med 27. in 30. septembrom v San Franciscu.

DevCom je dogodek namenjen skupnosti razvijalcev, kjer se zbere na tisoče najbolj navdušenih razvijalcev, BlackBerry strokovnjakov in Research In Motion partnerjev. Na samem mestu dogodka dobijo tehnično usmerjene informacije, ki jih je mogoče uporabljati pri projektih razvoja aplikacij, spoznajo nova razvojna orodja in tehnologije ter dobijo odgovore na svoja vprašanja. RIM je izdal tudi nekaj smernic, kaj točno se bo predstavilo.

Socialna omrežja na novi ravni

Predstavljena bo nova platforma za razvijalce aplikacij. Lani so dostop do BlackBerry potisnega servisa dobili vsi razvijalci. Odziv je bil seveda pozitiven, ampak porodila so se vprašanja zakaj je možno potiskanje samo iz strani serverja v aplikacijo na napravi in ne tudi potiskanje iz naprave na napravo, kot to počne BlackBerry Messenger, s tem pa bi bila zagotovljena socialna izkušnja v realnem času.

Ustvarjanje komercialne dejavnosti na BlackBerryju

BlackBerry App World 2.0 je bil velik korak naprej pri odpiranju poslovnih priložnosti za skupnost razvijalcev BlackBerry aplikacij. Dodali so možnost plačevanja s kreditnimi karticami in nove zmogljivosti. Kaj torej sledi? Tukaj je RIM skrivnosten in obljublja več informacij na sami prireditvi.

Novi Enterprise Integration servisi za razvijalce Enterprise aplikacij

Tudi tukaj se verjetno obeta nekaj večjega, saj je RIM tudi tu skop s predčasnimi informacijami in spet bo potrebno počakati na DevCon za večjo količino informacij. Skratka, gre za povsem novo platformo, katere demonstracije bodo na ogled na sami prireditvi.

Uporaba spletnih tehnologij za izdelavo aplikacij

BlackBerry Widget platforma omogoča grajenje aplikacij s pomočjo spletnih tehnologij kot sta HTML in JavaScript. Ampak to je šele začetek! RIM gre na naslednjo raven - izdelava interaktivnih aplikacij, ki bodo v celoti spisana v HTML5.

Prisotni na DevCon 2010 pa si bodo imeli možnost ogledati tudi operacijski sistem BlackBerry 6 na Boldu 9700 in Pearlu 3G 9100.

Uradna stran: www.blackberrydevcon.com

Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
24. september 2013
578
24. september 2013
BlackBerry Developer Conference (DevCon) 2010
BlackBerry OS