BleepBleep - nova simpatična družinica interneta reči

Alenka Selčan 19. februar 2014
/PublishingImages/bleepbleeps-hero.jpg

Se še spomnite, ko smo pisali o napravici Gecko, enem od prvih, bolj zanimivih predmetov interneta reči (IoT) za splošno rabo? Če tudi vas IoT nadvse navdušuje, se boste razveselili novice o novih napravic iz IoT vesolja. Prihajajo BleepBleepi!

BleepBleep je skupina malih, prisrčno oblikovanih in med seboj povezanih predmetov, ki spominjajo na junake še nepoznane risane serije. Njihov oče, oblikovalec Tom Evans, jih ustvaril z namenom, da z veliko mero ljubkosti olajšajo vsakdan predvsem staršem.

Prav tako kot Gecko, je tudi prvi in najstarejši otrok iz družine BleepBleepov z imenom Sammy Screamer narejen zato, da zazna gibanje stvari. Bluetooth LE mu omogoča, da prek aplikacije opozarja o neželenem gibanju predmetov v dometu petdesetih metrov.

 

Lahko ga namestimo na škatlo s slaščicami in takoj, ko bodo skušnjav polne tatinske ročice posegle po njej, bo Sammy to zatožil pametnemu mobitelu, s katerim je povezan brezžično. Kot v tistih pravljicah, kjer junaku prepovejo vstop v eno od dvanajstih sob, bomo s Sammy Screamerjem lahko zaščitili tiste dele svoje zasebnosti, ki ne dopuščajo vstopa nobeni drugi živi duši. Staršem ne bo več treba lepiti lasu na vrata omare, da bi videli, če so otroci upoštevali njihovo prepoved brskanja po njej, saj bodo na njena vrata lahko namestili tožibabo Sammyja. Seveda pa bodo tudi najstniki vedeli, kdaj je njihova vrata prestopila sovražna, odrasla noga.

Sammy bo koristil tudi popotnikom, ki ga bodo lahko namestili tudi na potovalko. Ko bodo na pohodu po nepoznanem mestu brskali po zemljevidu, jih bo precej manj skrbelo, da bi jim medtem tamkajšnji nepridipravi odtujili potovalno imovino, saj jih bo Sammy Screamer takoj opozoril na njen neželen premik; kako glasno naj ob takih dogodkih kriči, pa lahko nastavi vsak uporabnik po svoje.

 

Sammy svojo pot ravnokar utira na Kickstarterju in kot kaže, je že navdušil kar nekaj ljubiteljev interneta reči, ki so pripravljeni počakati do avgusta 2014 in za ustrezno aplikacijo odšteti več kot 60 $.

No, nekaj več bo stalo, če bi si radi omislili celo BleepBleep družinico, v kateri je zaenkrat še ušesni termometer Tony Tempa, sledili pa mu bodo še mali ultrazvočni čitalnik, ki bo bodočim staršem na mobitelu prikazoval njihovega še nerojenega otročička, video kamera za opazovanje malega nadebudneža in zapestnica, ki ga bo sledila takoj, ko bo naredil prve korake. Za vse tiste, ki jih starševstvo nadvse mika, a imajo s tem malce težav, pa bo na voljo tudi test plodnosti, tako za moške kot ženske. Skratka, IoT družinica BeepBleep za pravo družino.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
19. februar 2014
1965
24. februar 2014
BleepBleep - nova simpatična družinica interneta reči
iOS