Bo Samsung Galaxy S IV predstavljen že februarja?

Alja Isakovič 23. september 2013
/PublishingImages/Samsung_Galaxy_S3-design.jpg

Zvezda prejšnjega tedna je bil gotovo novi iPhone 5. A Samsung Applu že diha z ovratnik z oglasom, ki primerja iPhone 5 in Samsung Galaxy S III s sloganom, da je naslednja velika stvar že tukaj. Hkrati je predstavnik Samsunga neuradno že napovedal predstavitev SGS4 na februarskem Mobile World Congress.

Po neprijetnem hladnemu tušu, ki ga je bil Samsung deležen na ameriškem sodišču, je Samsung očitno s polno paro stopil v ofenzivo proti Applu in novemu iPhonu, ki se bo v rokah prvih kupcev znašel že ta petek. V ameriških časopisih bo tako te dni objavljena precej pristranska primerjava iPhona in SGS3, verjetno pa tudi ni naključje, da so se ravno sedaj pojavile prve govorice o telefonu Samsung Galaxy S IV.

Samsung Galaxy S III vs iPhone 5

Po poročanju Korea Times in neimenovanem viru iz Samsunga, bo tako stric Sammy naslednji Galaxy predstavil na Mobile World Congress, ki se bo odvijal med 25. in 28. februarjem 2013 v Barceloni. V roke končnih uporabnikov po celem svetu pa naj bi SGS4 prišel najkasneje marca.

Novi Galaxy naj bi imel še večji, 5 palčni (12,7 cm) OLED zaslon. Za primerjavo: SGS3 ima 4,8 palčni zaslon, izvirni Note pa 5,3 palčni. Novi Galaxy bo torej kar velika zverina, seveda pa ga po poganjal Googlov operacijski sistem Android, verjetno kar različice 4.1 Jelly Bean. Samsung naj bi se še odločal, ali bo novi Galaxy imel upogljiv zaslon, s katerimi imajo menda težave pri proizvodnji. Bo pa skoraj zagotovo uporabljal Samsungov Exynos procesor. Telefon naj bi bil deležen tudi nekaj zunanjih sprememb, a bo obdržal svojo osnovno obliko, ki išče navdih v naravi.

Oblikovanje telefona Samsung Galaxy S III

Če se bodo napovedi uresničile, bomo torej naslednika paradnega konja družine Galaxy dočakali že 9 mesecev po letošnji majski premieri Galaxy S III. S takšnim izidom Samsung ne bo direktno konkuriral izidu iPhona, bo pa imel odlično priložnost snubiti kupce, ki jih iPhone 5 ni prepričal in bodo spomladi čakali kaj bolj zanimivega.

Samsung je sicer v dobrih treh mesecih od izida prodal že 20 milijonov telefonov Galaxy S III, do konca leta pa pričakujejo, da bo ta številka presegla 30 milijonov. Očitno so torej v zadnjem četrtletju pripravljeni na večjo prodajo iPhona ali pa enostavno ne želijo spodbujati prevelikih pričakovanj.

Kakšne želje in pričakovanja pa imaš ti za naslednji Galaxy S?

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
23. september 2013
405
24. september 2013
Bo Samsung Galaxy S IV predstavljen že februarja?
Android