Xperia 1 II: Bo Sony ponovno konkurenčen?

Matej Ribič 6. marec 2020 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/xperia1II-ribic-mar20-hero.jpg

Mobitel Xperia 1 II je narejen za hitrost. Vsaj tako pravi Sony za svoj najnovejši vodilni mobitel, ki je hkrati tudi prvi Sonyjev mobitel s povezljivostjo 5G, s katerim ciljajo na fotografe, kinematografe, ljubitelje filmov in glasbe, pa tudi igričarje.

 

Ljubitelji fotografije bodo veseli predvsem arzenala kamer na hrbtni strani mobitela, kjer bomo poleg primarne kamere našli še ultra široko kamero, telefoto kamero s trikratno optično povečavo in tudi četrto kamero ToF (Time-of-Flight) 3D za detekcijo globine. Vse kamere ponujajo enaka ločljivost 12 MP, odlikuje pa jih predvsem profesionalna tehnologija kamer Alpha, močno izboljšano samodejno ostrenje in legendarne kakovostne leče ZEISS, ki naj bi poleg boljšega kontrasta prispevale še k zmanjšanju odsevov. Kot vedno nam Sony tudi tokrat ponuja napredne možnosti zajema videoposnetkov. Xperio 1 II odlikuje možnost snemanja v razmerju 21 : 9, kar nam v kombinaciji z osmimi barvnimi prednastavitvami nudi profesionalni videz, ki spominja na klasične holivudske filme.

 

Zvok in slika, kot se šika. Več kot zadovoljni bodo tudi ljubitelji filmov in glasbe, saj nam Xperia 1 II ponuja odličen 6,5-palčni OLED-zaslon, ki nam poleg kinematografskega razmerja stranic 21 : 9 nudi tudi HDR in noro ločljivost 3840 x 1644 slikovnih pik ali – povedano po domače – 4K. Hkrati sta proti nam usmerjena še dva sprednja zvočnika, na voljo pa nam je tudi klasični 3,5 mm avdio priključek. Strojna oprema bo vsekakor več kot zadovoljiva tudi za igričarje. Prej omenjena sprednja zvočnika in kinematografsko razmerje stranic bodo poskrbeli za odlično igralno izkušnjo, zaslon pa spominja na ultra široke monitorje, ki smo jih vajeni PC-igričarji. Xperia 1 II poganja najnovejši Snapdragon 865, na voljo pa nam je v samo eni konfiguraciji, in sicer z 8 GB delovnega in 256 GB notranjega pomnilnika. Mobitel odlikuje še povečana odpornost na vodo in prah z oceno IP65/IP68, razširljiv notranji pomnilnik s mikro SD-kartico, najnovejši Android 10 in baterija z zmogljivostjo 4000 mAh ter podporo za hitro žično in brezžično polnjenje.

 

Kot sem omenil že prej, je mobitel Xperia 1 II na voljo le v eni konfiguraciji, in sicer s povezljivostjo 5G in 8/256 GB za delovni in notranji pomnilnik. Izšel naj bi v drugem kvartalu letošnjega leta, cena pa naj bi bila okoli 1.200 EUR. Mobitel bo na voljo v črni, beli in za Sony značilni vijoličasti barvi.

 

Vir: Sony.co.uk.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
6. marec 2020
5071
6. marec 2020
Xperia 1 II: Bo Sony ponovno konkurenčen?
Android