Bomo do konca meseca spoznali iPad mini ter nove Nexus in WP8 telefone?

Alja Isakovič 23. september 2013
/PublishingImages/ipad_mini_invite.jpg

Za tem, ko smo v septembru spoznali iPhone 5, prve Windows Phone 8 telefone in novo družino Amazonovih tablic Kindle Fire, je oktober z najavo Samsung Galxy S III Mini že deloval malce dolgočasno. A do konca meseca Apple, Google in Microsoft obljubljajo še nekaj novosti, ki bodo letos gotovo priljubljena novoletna darila.

Apple naj bi 23. oktobra predstavil iPad mini

Tokratno serijo dogodkov bo v kalifornijskem San Joseju v torek otvoril Apple. Novinarji so v tem tednu dobili skrivnostno vabilo "We've got a little more to show you.", pri katerem naj bi bil poudarek predvsem na besedi "little" (majhno). Končno naj bi namreč spoznali manjšo, predvidoma 7,85 palčno različico tablice iPad.

Apple naj bi 23. oktobra predstavil iPad mini

Kot se je zgodilo že pred najavo iPhona, se tudi tokrat v dneh pred dogodkom pojavlja vse več informacij o tem, kaj lahko pričakujemo. iPad mini naj bi bil po poročanju AppleInsider na voljo v kar 24-ih različicah. Dveh barvah (verjetno črna in bela), štirih velikostnih razredih (od 8 do 64 GB) in celo s tremi možnosti za povezljivost (WiFi, 3G, LTE). Cena za najcenejši, 8 GB osnovni model, naj bi bila okoli 249 USD.

Pojavljajo se tudi govorice o nekoliko osveženem navadnem iPadu, pa o 13 palčnem prenosniku MacBook Pro Retina ter novih modelih namiznih računalnikov iMac in Mac mini. Vprašanje je, ali bo Apple zmožen prav vse pokazati na enem dogodku. Če se ti ne da čakati na mini različico iPada, si lahko že sedaj v Mobitelovi ponudbi privoščiš novi iPad ali katero izmed drugih tablic.

Google naj bi 29. oktobra predstavil več Nexus telefonov

Google je za teden kasneje, v ponedeljek, 29. oktobra, napovedal skrivnosten Android dogodek s preprostim vabilom "The plaground is open." Kaj točno naj bi to pomenilo, se še ne ve, obstaja pa kar velika možnost, da vabilo namiguje na novo serijo Nexus telefonov.

Google za 29. oktober 2012 napoveduje Android dogodek

Do sedaj je namreč Google izbral enega proizvajalca na leto za proizvodnjo Nexus telefona, ki ga poganja neokrnjena različica operacijskega sistema Android. Že par mesecev se govori o tem, da naj bi letos to možnost dobilo več proizvajalcev. Po spletu namreč že krožijo govorice o LG-jevem in Sonyjevem prihajajočem Nexus telefonu ter novi različici Androida 4.2 z manjšimi posodobitvami. Obstaja pa tudi možnost, da bo Google predstavil 32 GB različico tablice Nexus 7.

Za vse ostalo se bomo morali pustiti presenetiti. Za pripravo na dogodek pa si lahko ogledaš skrivnostni predstavitveni video za telefon LG Optimus G, ki naj bi bil osnova za Nexus različico telefona istega proizvajalca.

Microsoft bo 25. in 29. oktobra predstavljal Windows (Phone) 8

Da ne bi Apple in Google pobrala vse pozornosti, bo v četrtek, 25. oktobra v New Yorku Microsoft podrobneje predstavil prihajajoče tablice Surface z operacijskim sistemom Windows RT. Tablice Surface smo prvič spoznali že junija, a takrat so bile podrobnosti glede naprav bolj skope. No, sedaj gre zares. V tem tednu je Microsoft že razkril cene tablic, ki se bodo začele pri 499 USD za 32 GB model brez dodatne tipkovnice. Za slednjo bo potrebno dodati še 100 USD. Čez lužo je Surface že možno prednaročiti na spletu, 26. oktobra pa naj bi se tablice začele prodajati tudi v fizičnih trgovinah.

Microsoft je ta teden predstavil tudi spodnjo, nekoliko nenavadno reklamo, ki o tablici Surface ne pove kaj dosti razen tega, da ima poseben zvok ob spajanju s tipkovnico. Ja, serija čudnih Microsoftovih reklam se, kot kaže, nadaljuje. No, na srečo so objavili tudi predstavitveni video, v katerem izvemo še malo več o praktični uporabi naprave.

Ob boku Googlovega dogodka se bo v ponedeljek 29. v San Fransciscu odvijal še en Microsoftov dogodek posvečen Widows Phone 8, operacijskemu sistemu za pametne telefone. Pričakuje se predvsem predstavitev telefonov Nokia Lumia 920 in 820 za ameriški trg. Upamo, da bo tokrat Microsoft kaj več razkril tudi o ceni naprav in datumu izida.

Windows Phone 8 vabilo za 29. oktober

Katere izmed novosti se ti najbolj veseliš?

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
23. september 2013
418
24. september 2013
Bomo do konca meseca spoznali iPad mini ter nove Nexus in WP8 telefone?
Android, Windows Phone 8