Bond - Tudi misel je lahko darilo

Alenka Selčan 6. december 2013
/PublishingImages/bond-gift-hero.png

Znova je tu december - mesec, ki se ga bolj od otrok veselijo le še dobička željni trgovci. V ZDA se novoletno-božična potrošniška mrzlica začne nekoliko prej, na tako imenovani črni petek, ki v vsesplošni amerikanizaciji postaja priljubljeno nujno zlo tudi pri nas. Zgodi se le dan po ameriškem zahvalnemu dnevu, ko se večina Američanov ob družinski večerji zahvaljuje enemu od bogov za vse dobrote, ki so jih deležni. Dosti je takih, ki se le nekaj ur zatem v duhu črnega petka iz pohlevnih bogaboječih duš spremenijo v pohlepne potrošnike, ki jim je v iskanju izdelkov z nižjo ceno kaj malo mar za sočloveka in so se za ugoden nakup daril pripravljeni spustiti v neusmiljen boj, ki dostikrat terja kakšno buško, občasno pa celo življenje.

Žrtvam navkljub ni pričakovati, da bi se zavedni potrošniki kar tako izognili nakupom. V nujnem zlu kulture obdarovanja je zato vse več takih, ki iščejo rešitev v spletnih trgovinah. A tudi spletno iskanje ustreznega darila je nadvse naporen opravek, zato se je skupina nadebudnih Newyorčanov domislila, kako strankam olajšati tovrstne tegobe in jim omogočiti, da morda nekoliko premalo osebni spletni nakup spremenijo v nadvse osebno darilo s stilom.

Avtorji aplikacije Bond so se namreč spomnili, da je pri obdarovanju pravzaprav misel tista, ki šteje največ; seveda pa je toliko lepše, če jo spremlja še darilce. Bond zatorej svojim strankam nudi priložnost, da svojim dragim zaželijo lepo misel, ki pa ni zgolj tipkano in s cenenim tiskalnikom natisnjeno sporočilo. Ker je dandanes skorajda nepredstavljivo, da bi pismo napisali kar na roko, v slabem rokopisu in s staromodnim nalivnikom, so za stilsko vrednost sporočila poskrbeli drugače. Ko uporabnik naslovniku napiše sporočilo prek spletne ali iOS aplikacije Bond, ga ta posreduje robotu z imenom Giles, ki ga takole zapiše v lični pisavi.

 

Sporočilo nato pristane v luksuzni škatlici, kjer ga lahko spremlja še darilo, ki ga je uporabnik po želji izbral iz kataloga, v katerem se nahajajo izdelki od 15 pa vse do 700 dolarjev.

Za konec pri Bondu vse skupaj zavijejo v nadvse čeden paket, zapečaten s pečatnim žigom, ki ga prek klasične pošte pošljejo na naslovnikov naslov. Luštno, kajne?

Na spletni strani Techchrunch so za Bondov koncept hitro našli ciljno skupino, ki ji bo tovrstni način obdarovanja prišel prav tudi po decembrski noriji. Gre za vse tiste, ki iščejo način, kako prodreti v poslovnem svetu in še niso pomislili na to, da bi lahko svoje potencialne poslovne partnerje prepričali z diskretnim darilcem. Če ste torej eden od tistih, ki se v hudi konkurenci potegujejo za razpisano delovno mesto ali nemara iščete investitorja za vaš start-up, imate po mnenju Techcruncha več možnosti, če svojim morebitnim delodajalcem ali vlagateljem po razgovoru pošljete Bond sporočilce, ki ga po želji zabelite še s simbolnim (ali bolj konkretnim) darilom.

Hmm, če se ne motim, se temu pri nas reče podkupnina. Morda se bo zavoljo neuglednega slovesa države s preveliko mero korupcije ravno v naši domovini našlo dovolj takih, ki bi si z Bondom lažje utrli pot do poslovne uspešnosti. Počakajmo še malo - mogoče pa se najde celo nekdo, ki se mu zdi Bondova ideja tako dobra, da si jo sposodi, prilagodi lokalnemu trgu in jo priredi še za uporabnike Androidov.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
6. december 2013
1922
6. december 2013
Bond - Tudi misel je lahko darilo
iOS