Božiček je letos prinesel skoraj 7 milijonov Android in iOS naprav

Alja Isakovič 23. september 2013
/PublishingImages/Talking-Santa-darilo.jpg

Očitno so bili letos pametni telefoni in tablice zelo pogosti v pismih, ki smo jih pisali Božičku. Po ocenah podjetja Flurry je bilo namreč 25. decembra aktiviranih okoli 6,8 milijona Android in iOS naprav. Veseli lastniki novih igračk so hkrati na ta dan "zakrivili" tudi 242 milijonov prenosov aplikacij.

Božiček iz aplikacije Talking Santa za Android in iOS

Božiček iz iOS in Android aplikacije Talking Santa

Za Božič 6,8 novih Android in iOS naprav

Za primerjavo: povprečno število aktiviranih Android in iOS naprav se je med 1. in 20. decembrom gibalo okoli 1,5 milijonov na dan. Za Božič je torej luč sveta prvič ugledalo kar 353 % več naprav kot med ne-prazničnimi dnevi.

S tem smo presegli tudi lanskoletni božični rekord. Lani je bilo na Božič aktiviranih okoli 2,8 naprav, se pravi, da je bil Božiček letos za kar 140 % bolj radodaren.

Čez praznike milijarda prenesenih aplikacij

Tudi rast števila prenosov aplikacij ni zanemarljiva. Med 1. in 20. je bilo v povprečju prenesenih 108 milijonov aplikacij na dan, božični rekord 242 milijonov prenosov pa torej pomeni kar 125 % rast.

Če upoštevamo, da bodo novi lastniki Android in iOS naprav aplikacije pridno odkrivali še v prihodnjih dneh in tednih, lahko pričakujemo, da se bo naval na aplikacije še nadaljeval. Flurry tako pričakuje, da bo med božičem in novim letom skupaj prenesena okrogla milijarda aplikacij. Še sreča, da pri digitalnih izdelkih ni problem z vrstami ali omejenimi zalogami!

Mimogrede, če je tudi tebi Božiček prinesel iNapravo, lahko te dni v Apple App Store s pomočjo aplikacije 12 Days of Christmas vsak dan zastonj privoščiš aplikacije, pesmi, knjige in druge vsebine.

Je tudi tebe razveselil Božiček?

Sicer pa ni čudno, da je letos Božičku uspelo razdeliti toliko novih naprav; imel je namreč novo pomočnico, Siri. Kot si lahko pogledaš v spodnjem oglasu, je Božička Siri spretno vodila po celem svetu in mu pomagala, da ni pozabil obdarovati ta pridnih ;-)

Ali si tudi ti med srečneži, ki mu je letos Božiček prinesel nov Android telefon, iPhone/iPod Touch, iPad ali kakšno drugo tablico? Morda ti bo pa kaj podobnega prinesel šele Dedek Mraz? :-)

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
23. september 2013
305
24. september 2013
Božiček je letos prinesel skoraj 7 milijonov Android in iOS naprav
Android, iOS