Igri Just Cause 4 in Wheels of Aurelia brezplačni v trgovini Epic Games

Matej Ribič 17. april 2020 Čas branja članka: 3 min
/PublishingImages/JustCause4-ribic-apr20-hero.jpg

Spletna trgovina Epic Games, najbolj znana predvsem po izjemno priljubljeni igri Fortnite, igričarjem vsak teden ponuja vsaj eno brezplačno igro, ki jo lahko obdržimo za vedno, če jo dodamo v svojo zbirko znotraj omejenega časa. Ta teden oziroma od 16. pa vse do 23. aprila sta nam na voljo kar dve, in sicer Wheels of Aurelia in Just Cause 4.

 

Nadvse privlačna je vsekakor igra Just Cause 4, ki je izšla decembra 2018 in se navadno prodaja za 25 EUR. To je že četrta igra v seriji, ki so jo razvili pri Avalanche Studios in objavili pri Square Enix. Tudi tokrat bomo prevzeli vlogo Rica Rodrigueza, igro pa tako kot njegove predhodnike igramo z vidika tretje osebe. Just Cause 4 poteka v Solisu, velikem odprtem svetu, sestavljenem iz različnih biomov, vključno z zasneženimi gorami in puščavami. Rico se lahko v svetu igre poleg široke palete vozil premika tudi s krilno obleko in grabilnim kavljem, katerega funkcije so razširjene tako, da vključujejo možnost pritrditve balonov na vroč zrak in raketnih ojačevalcev na predmete. Igra prinaša tudi nov vremenski sistem in nevarnosti za okolje, kot so tornado in nevihte. Rico Rodriguez se bo tokrat spopadel z zasebno vojaško organizacijo, imenovano Črna roka, pri čemer nam bo na voljo široka ponudba orožij, vozil in tudi zaveznikov, ki jih nadzira umetna inteligenca. Igro najlažje primerjam z dokaj poznano GTA, se pa ta vsekakor osredotoča na zabavo in nam ponuja več eksplozij kot filmi Michaela Baya.

 

Druga igra, ki je na voljo brezplačno, je Wheels of Aurelia. V tej vozniški igri, ki temelji na pripovedih, se bomo igralci odpravili na potovanje po zahodni obali Italije v burnih sedemdesetih letih prejšnjega stoletja. Igrali bomo kot Lella, drzna in ostra ženska, ki doživlja zgodovino in zvoke burnega časa v zgodovini Italije, medtem ko vzporedno razkriva dogodke iz preteklosti. Čeprav je igra dobila številne nagrade, je bil sprejem mešan, nekateri pa so kritizirali oblikovanje igre in ponavljajoči se dialog ter delno 16 različnih koncev igre. Kljub temu je igra razmeroma kratka in temelji na resničnih kulturnih in zgodovinsko pomembnih dogodkih. Če vas torej zanima zgodovina Italije, se igro vsekakor splača preizkusiti.

Obe igri lahko brezplačno prenesete s spodnjih povezav:

 • Just cause 4
 • Wheels of aurelia

 • Vir: Epicgames.com


  Podobni članki

   

  Nalaganje vsebine
  © 2017 Telekom Slovenije
  17. april 2020
  5142
  17. april 2020
  Igri Just Cause 4 in Wheels of Aurelia brezplačni v trgovini Epic Games