Call of Duty: Warzone je nova brezplačna battle royale igra za vse platforme

Matej Ribič 15. marec 2020 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/COD-ribic-mar20-hero.jpg

Call of Duty: Warzone je najnovejša igra založnika Activision, ki z dan danes vse bolj priljubljenim načinom igranja battle royale dopolnjuje igro Call of Duty: Modern Warfare. Igra je povsem brezplačna, ne glede na to, ali imate Modern Warfare ali ne in je na voljo na vseh večjih platformah. Igra hkrati podpira tako imenovani crossplay, kar pomeni da jo bomo lahko igrali s prijatelji ne glede na to ali imajo PC, PlayStation 4 ali Xbox One.

 

Običajna igra se, kot je to pričakovati od načina igre battle royale, začne na letalu. Ta nas bo popeljal preko navečjega igralnega zemljevida v zgodovini Call of Duty iger, ki se imenuje Verdansk, na katerem je že v samem začetku označeno prvo varno območje. To se tekom igre zmanjšuje in prisili igralce v boj za preživetje, v nasprotnem primeru pa jih bo izven kroga pričakal smrtonosni plin. Cilj igre battle royale je biti zadnji preživeli med vsemi igralci, ki jih je v Call of Duty: Warzone kar 150. Ob pristanku na tla bomo že imeli minimalno oborožitev v obliki pištole z dvema nabojnikoma, kar je po mojem mnenju ena izmed večjih razlik oziroma prednosti v primerjavi z ostalimi battle royale igrami, kot so PUBG, Fortnite in Apex. Vsekakor ni nič slabšega od takojšnje smrti ob pristanku, zaradi pomanjkanja sreče. V kolikor mi in naši soigralci preživimo pristanek, bo potrebno poiskati orožje in opremo, ki nam bo pomagala preživeti in poraziti sovražne ekipe igralcev. Warzone hkrati spodbuja bolj agresiven način igranja, saj bodo igralci za ubijanje nasprotnikov nagrajeni z denarjem, ki ga bodo lahko kasneje porabili na nakupnih postajah imenovanih “Buy Stations”, kjer bomo lahko kupili plinke maske, bojne jopiče, samooživitveni komplet in celo v naprej sestavljena in izboljšana orožja.

 


Ko nas sovražnik zadane in naš vojak pade na ničelno zdravje vstopimo v stanje padca, kjer dokončno izkrvavimo v kolikor nam soigralci ne pomagajo nazaj na noge ali uporabimo samooživitveni komplet. V nasprotnem primeru nas bodo ob prvi smrti ujeli kot "vojnega ujetnika" in poslali v Gulag. Beseda dan danes označuje sovjetski zapor ali kazensko taborišče na splošno, sama referenca pa se nanaša na deseto nalogo v igri Modern Warfare 2 z imenom “The Gulag”. Še ena izmed posebnosti igre Warzone je ta, da si lahko prislužimo vrnitev v igro, medtem ko smo v zaporu. Tu se lahko v zaporniški kopalnici borimo ena na ena z ostalimi zaporniki, in se v kolikor zmagamo vrnemo v igro. V nasprotnem primeru se bomo morali zanašati na naše sotekmovalce, ki bodo morali zbrati dovolj denarja in nam kupiti token na kateru izmed nakupnih postajah. Igra se konča, ko ostane živa le ena ekipa ali en del igralcev v ekipi.

 


Igro lahko prenesete z klikom na gumb “PLAY FREE NOW” na spodnji povezavi glede na vašo platformo:

https://www.callofduty.com/warzone

Vir: Callofduty.com.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
15. marec 2020
5082
15. marec 2020
Call of Duty: Warzone je nova brezplačna battle royale igra za vse platforme