Če ni Street View bo pa Sheep View

T3 Tech 15. julij 2016
/PublishingImages/sheepview-hero.jpg

Bodimo iskreni – če ne bi imeli nogometnih težav s Ferskimi otoki, večina Slovencev sploh ne bi vedela za obstoj te dežele, kaj šele da bi jo znala pokazati na zemljevidu. In te svoje neprepoznavnosti se zavedajo tudi prebivalci tega otočja med Norveško in Islandijo. In so hoteli to spremeniti. Zdelo se jim je, da je eden boljših načinov Googlov Street View. Sicer ne vemo ali so se na to temo kaj pogovarjali z Googlom, a odločili so se, da nekaj podobnega naredijo kar sami.

 

Na Ferskih otokih živi okoli 50.000 ljudi in kar 80.000 ovac (ime otokov dejansko pomeni Ovčji otoki), zato se je lokalna turistična organizacija odločila, da to dejstvo izkoristi v promocijske namene. Durita Dahl Andreassen iz organizacije Visit Faroe Islands, ki je bila zadolžena za projekt se je odločila uporabiti volnene prebivalce svojega otoka za to, da bodo nosili 360-stopinjske kamere in snemali okolico. Projekt so poimenovali Sheep View 360.

 

Ovčke, ki nosijo kamere, se sprehajajo po otokih in med pašo snemajo okolico. Fotografije se, skupaj s podatki GPS, pošiljajo Andreassenovi, ki jih nalaga na Google Stret View. Ovce so do sedaj posnele panoramske slike petih lokacij, posnet pa je bilo tudi 360-stopinjski film, tako da lahko iz prve roke občutite, kako živijo ovce na Ferskih otokih.

Članek je bil prvotno objavljen na t3tech.si.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
15. julij 2016
3067
15. julij 2016
Če ni Street View bo pa Sheep View