Poroka: Dan kot iz sanj in kako nam pri organizaciji lahko pomagajo aplikacije

Renata Anžič Trtnik 15. julij 2020 Čas branja članka: 5 min
/PublishingImages/poroka-anzic-jul20-hero.jpg

Za nekatere je poroka morda največji organizacijski podvig v življenju. Ne glede na to, ali se čutite dovolj sposobne sami organizirati svojo poroko ali pa boste najeli organizatorja porok, pomoč katere od naštetih aplikacij pride prav, da nam pomaga na vse pomisliti in nas vodi po korakih vse do sanjskega dne.

LadyMarry Planner

Ta brezplačna aplikacija (za Android in iOS) je primerna za vse tiste, ki se celotne organizacije lotijo sami. Nudi nam možnost sestavljanja seznamov gostov, ideje, nasvete, časovnice, poročne bloge, zapiske, opomnike ... vse, kar potrebujemo vsak trenutek pri roki, pa lahko tudi shranimo. Interaktivni seznam opravil nas popelje od prvega koraka k sanjski poroki skozi vsa opravila, ki pa jih zlahka spreminjamo glede na želje in razmere. Pomaga nam organizirati tudi dekliščino in fantovščino, katere rekvizite potrebujemo, kakšne obleke naj bi nosile družice, v kakšnem slogu bo potekal dan, katere dekoracije so ustrezne za tak tip poroke itd. Uporabljate jo lahko tako na računalniku kot na mobilnem telefonu. Status, v kateri fazi je poročno načrtovanje, se sproti osvežuje, obvešča pa vse, ki ste jih vključili. Morda še najpomembnejša funkcija aplikacije: pomaga ustvariti poročni proračun, vanj lahko vnesemo cene ponudnikov in sproti bomo na tekočem s predvidenim zneskom. Aplikacija ima tudi odštevalnik dni do poroke. Ljubko!

Appy Couple

Tudi ta aplikacija (za Android in iOS) je silno priljubljena pri tistih, ki načrtujejo poroko, saj zajema prav vse podrobnosti. Podobna je bolj priljubljeni Evernote, le da je ta namenjena samo organizaciji porok. Z njo lahko na enem mestu spremljamo prav vse od dekliščine in fantovščine do govorov na poroki. To lahko spremljajo tudi naši gostje, če jih vključimo (pošiljamo sporočila, delimo fotografije, prenašamo v živo ...). Pretočimo si lahko demo različico, da si ogledamo, kako bodo naše aktivnosti spremljali naši gosti in kako bodo to videli. Super pa je tudi za vse goste, saj bodo tako na tekočem glede morebitnih časovnih ali organizacijskih sprememb, možnosti nastanitve za goste, prevozov, časovnic, pokukali bodo lahko v seznam želja glede daril, virtualno nazdravili ali pustili sporočilo z najboljšimi željami.

 

Pinterest

Pinterest je bolj mišljen kot navdih za poročno obleko, pričesko, mejkap, ideje za poročni fotoalbum, v kakšnem slogu bo potekala poroka, kakšna dekoracija je ustrezna, sanjske poročne destinacije ... (za Android in iOS)

Taveselidan

Slovenska aplikacija za pametne telefone in tablice (za Android in iOS) je dodatek k spletni strani TaVeseliDan.si. Podobno kot tuje aplikacije pomaga poiskati ponudnike storitev in izdelkov, le da so lokalni in so tovrstne informacije za nas še posebej uporabne. Pomaga nam sestaviti seznam gostov, vodi evidenco, kdo pride, kdo je že potrdil udeležbo ali odpovedal, pomaga nam tudi sestaviti sedežni red, vodi poročni proračun ... Z enim uporabniškim računom lahko dostopate do pripomočkov prek aplikacije in spletne strani.

Headspace: Meditation & Sleep

Nujno si naložite to aplikacijo (za Android in iOS), da bodo živčki ostali poglajeni, noči pa prespane! Slejkoprej marsikaterega poročnega kandidata zagrabi trema. Včasih si pari naložijo preveč opravil, pač niso najbolj vešči organiziranja dogodkov, si s partnerjem skočita v lase zaradi barve pogrinjkov ali preprosto zaradi velike spremembe, ki je pred njima.

Pa srečno na skupni življenjski poti! Naj zmaga ljubezen!


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
15. julij 2020
5257
15. julij 2020
Poroka: Dan kot iz sanj in kako nam pri organizaciji lahko pomagajo aplikacije
iOS, Android