Darila, darila ...

Alenka Selčan 9. december 2013
/PublishingImages/darila-cover.jpg

Od kod pravzaprav navada, da se konec leta obdarujemo in za to obdolžimo Božička, Dedka Mraza ali kakšnega drugega dobrobrotnika? Pravijo, da tako pozdravimo sončev obrat na zimski solsticij, ki ga v veselju na daljše dni oplemenitimo z dobro željo svojim bližnjim in še z darilcem, ki ga pustimo pod smreko. Zima je letni čas z najostrejšimi zobmi, zato je prav, da jo polepšamo s tradicijo obdarovanja, vendar ob tem ne smemo pozabiti, da je v letu 2013 v marsikaterem žepu nastala luknja, ki ji prav nič ni mar kupovanje novih reči. Bodimo torej skromni in se razveselimo tudi drobnih, tudi nematerialnih pozornosti, ki nam jih dajejo naši najdražji in nam tako pogrejejo srce vsakič, ko se spomnimo nanje.

Ker se je včasih tudi s polno denarnico težko odločiti, kaj bi še lahko osrečilo zahtevne dušice potrošniškega sveta, si oglejmo nekaj nenavadnih domislic, ki smo jih zasledili na spletu v iskanju primernega darila za (s pametnimi napravami že oskrbljene) ljubitelje tehno-gadgetov. Morda se med njimi skriva zamisel, ki bo tudi vam olajšala naporne, decemberske nakupe. Če pohitite, boste nemara še dovolj zgodni za spletni nakup, ki vas bo spremenil v najbolj kul Dedka Mraza v soseski.

1. Electro Fashion - discovery pack (okvirna cena 25 €)

 

Nadvse simpatično darilce za vse modne navdušence , ki jim šivanka ni španska vas in si drznejo poigrati tudi z elektroniko. Tu je komplet elektronskih komponent, s katerimi lahko dolgočasen kos oblačila razsvetlimo z LED-svetilko.

Če je vaša bodoča obdarovanka s smislom za elektroniko tudi ljubiteljica mačk, potem bo tole zagotovo zelo primerno darilo, za katerega boste (če ne štejemo poštnine) odšteli borih 20 €.

2. Raspberry Pi (okvirna cena od 27,90 € dalje)

 

Ni ga geeka, ki se ne bi razveselil malega računalnika z velikim potencialom. S tem darilcem ne morete zgrešiti niti takrat, ko ga obdarovanec že ima, saj bo vsak pravi geek potrdil, da je bolje imeti dva kot nobenega. Če pa ste posebej radodarni in bi radi vašega ljubitelja malin obdarili z nečim novejšim, se boste nemara navdušili nad tem Raspberry Pi tiskalnikom.

3. Arduino (okvirna cena od 25 € dalje)

 

Še ena »must-have« igračka, primerna za vsakega ljubitelja ali ljubiteljico diy elektronike. Z njo lahko ustvarjamo robotke, z malce spretnosti pa celo mobitele.

4. Prenosni zvočniki za mobitel (okvirna cena od 24 € dalje)

 

Če vaš obdarovanec ni ravno lastnik HTC One in sami niste med tistim odstotkom prebivalstva, ki lahko prehrani ves svet, se najbrž ne boste odločili za nakup Gramohorna. A če se vam zdi set zvočnikov za mobitel vseeno dobra ideja, se boste morda navdušili za nakup enega od Etsyjevih ponudnikov nenavadne mobilne zvočne opreme. Še namig – le zavihek višje boste našli še kup drugih zanimivih dodatkov za mobitele. Če namesto korporacij raje podpirate ustvarjalce z vsega sveta, je to pravo mesto za vaš spletni nakup zanimivega darila.

5. RockStar (okvirna cena od 12 € dalje)

 

Saj veste, kako neprijetno je, če vas na avtobusu spremlja skupina mladcev, ki prek mobitela glasno delijo svoje najljubše hite? Slabo navado hitro odpravi domiselno darilce - RockStar. Mali prenosni razdelilec omogoča, da glasbo z enega mobitela lahko posluša več poslušalcev.

Tako. Predstavili smo vam le šopek malce drugačnih daril za vaše priljubljene tehno-frike. Seveda noben od njih najbrž ne bi imel nič proti, ko bi njegovo darilce prišlo iz Telekomove spletne trgovine. Pametne naprave in njihovi dodatki so pač še vedno popolno darilo.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
9. december 2013
1923
9. december 2013
Darila, darila ...
Android, BlackBerry OS, iOS, Windows Phone 8