Dell bo BlackBerrye zamenjal za Windows Phone 7

Tilen Žagar 24. september 2013
/PublishingImages/Dell_Venue_Pro.jpg

Dell je s skoraj 100.000 zaposlenimi eno izmed največjih podjetij v računalniški industirji. Kot je (vsaj bil) trend, za levji delež mobilne komunikacije med njimi skrbi RIM z BlackBerry napravami in pripadajočimi strežniki. Do sedaj.

Pri Dellu so se namreč odločili četrtini zaposlenim telefone zamenjati z Dell Venue Pro, ki jih poganja Windows Phone 7, RIMove strežnike pa bo nadomestil Microsoft Exchange. Kot razlog navajajo zmanjšanje stroškov za 25%, 25.000 odsluženih BlackBerryjev pa bo Dell menda prodal kar prek eBaya.

Dell Venue Pro

Dell sicer z mobilnimi telefoni neposredno tekmuje s Kanadčani in je treba izjavo jemati z malo rezerve, ni pa Dell prvo podjetje, ki je kritiziralo visoko ceno BlackBerry infrastrukture. V vsakem primeru je to velik udarec za RIM, sploh če podobno pot ubere še kakšno podjetje, obenem pa odlična novica za Microsoft.

Pri RIMu so se že odzvali z izjavo, da so skeptični do zmanjšanja stroškov in da je po njihovem mnenju poteza reklamne narave. Medtem pa pri Dellu že načrtujejo nudenje pomoči podjetjem, ki se bodo ravno tako odločila zamenjati BlackBerrye s kakšno od alternativ kot sta Andorid in Windows Phone 7 ...

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
24. september 2013
1691
24. september 2013
Dell bo BlackBerrye zamenjal za Windows Phone 7
Windows Phone 7