Delo od doma iz razkošne pisarne v kuhinji

Tehnik 15. oktober 2020 Čas branja članka: 5 min
/PublishingImages/Microsoft-teams-herman-okt20-hero.jpg

Delo od doma včasih poteka iz dnevne sobe ali kuhinje, ki je nismo uspeli pospraviti tako, kot bi želeli. Zato lahko v Teamsih izberete ozadje za razkošno pisarno, iz katere se boste suvereno oglasili svoji ekipi. Najbrž boste v resnici sestankovali iz kopalnice, ker so vse ostale prostore zasegli preostali družinski člani. Nič zato, važno je, da boste svoje delo od doma opravili, kot se šika.

Sestanki preko Teamsov

V času novega koronavirusa vse več delamo od doma, vendar se potrebe za sestankovanje zato niso bistveno zmanjšale, ravno nasprotno. Če smo se prej lahko vse malenkosti dogovorili preko mize ali krajšega sprehoda do sosednje pisarne, moramo sedaj svoje sodelavce uloviti nekoliko drugače. Teamsi so varno orodje, ki zagotavljajo kakovosten prenos zvoka in slike in zato omogočajo nemotene video ali slušne debate. Z njimi lahko načrtujemo sestanke in k sodelovanju povabimo vse notranje in zunanje sodelavce. Če nas med sestankom motijo družinski člani, ki nehote ropotajo v kuhinji, lahko enostavno izklopimo svoj mikrofon in vseeno poslušamo druge. Sodelavcu, ki ne ve, da ima med sestankom vklopljen mikrofon, ga lahko izključimo. Pred ali med sestankom si lahko s sodelavci tudi dopisujemo in jim predstavimo dokumente, ki smo jih predhodno naložili na aplikacijo.

Dnevni plani dela

Videokonference so priročne za vsakodnevni pregled plana dela. Ti sestanki so velikokrat zjutraj, kar za zaposlene pomeni, da se moramo pravočasno spraviti iz pižame, spiti prvo kavo, ženske narediti iz sebe svojo najboljšo različico, moški pa se vsaj počesati. V času, ko se dela od doma, urejenost ni samoumevna, a na koncu dneva vseeno prispeva k boljšemu počutju.

 

Oglašam se iz svoje razkošne pisarne

Teamsi omogočajo več možnih izbir ozadja; z nekaterimi poskrbimo le zato, da bo ozadje zamegljeno in tako ne bo težav, če domač »delovni kotiček«, ki si ga delimo z otroci in psom, ne bo izgledal tako, kot da si ga delimo z otroci in psom. Naložite lahko tudi svojo fotografijo in se oglasite iz čisto nove razkošne pisarne ali pa izberete ozadja, ki so jih pripravili v vašem podjetju.

Spoznajte še nekaj drugih trikov in nasvetov za program Microsoft Teams. Več si preberite v člankuTriki in nasveti za Microsoft Teams ter Triki in nasveti za Microsoft Teams - drugič.

Videokonference s strankami

Tudi če sami delate v pisarni, vaše stranke mogoče niso naklonjene srečanju v živo. Lahko jih pokličete iz pisarne ali od doma, opravite zahtevnejše predstavitve in vse skupaj posnamete za kasnejše nemoteno sledenje delu.

Zabava za zaposlene

Vsekakor je za dobro delo potrebno tudi primerno vzdušje. Če je konec delovnega tedna prej prinesel zasluženo pijačo, to navado velja obdržati. Da bo zabava z zaposlenimi uspela, je potrebno zadolžiti hišnega dj-ja, mogoče med zaposlenimi odkriti novo pevsko zvezdo, si izmisliti neprimerno temo garderobe, nazdraviti s čim dobrim in prisluhniti tistim, ki imajo vedno kaj sočnega na koncu jezika.

Morda bi vas zanimalo še:

 • Organizirano delo od doma, urejene misli, čisti računi
 • Triki in nasveti za Microsoft Teams
 • Triki in nasveti za Microsoft Teams - drugič

 • Podobni članki

   

  Nalaganje vsebine
  © 2017 Telekom Slovenije
  15. oktober 2020
  5404
  20. oktober 2020
  Delo od doma iz razkošne pisarne v kuhinji