Disney napoveduje hotel Vojna zvezd

Alenka Selčan 19. julij 2017
/PublishingImages/disney-starwars-hotel-hero.jpg

Bob Chapek, predsednik podjetja Walt Disney Parks & Resorts, je na letošnjem Disneyjevem bienalu Expo23 potrdil, da se bo nov Disneyjev tematski park ponašal s hotelom Star Wars, hotelom, kot ga še ni bilo. Ta bo temeljil na prepričljivi izkušnji, ki bo goste odpeljala na potovanje proti daljni galaksiji mnogo let nazaj, četudi se bodo v resničnosti nahajali v letovišču Walta Disneyja na Floridi.

Floridski tematski park, posvečen Vojni zvezd, so začel graditi lani, hkrati s kalifornijskim, več kot pet hektarov obsežnim podaljškom Disneylanda. To sta največja projekta, ki ju Disney posveča zgolj eni vsebini. Vojna zvezd je adut, ki ga bo Disney koval do popolnosti.

Ljubezen med Disneyjem in letos že 40-letno, drugo najuspešnejšo medijsko frašizo na svetu, ni nova. Partnerstvo, ki ga je Lucas sklenil z oddelkom Walt Disney Imagineering, je prvič obrodilo sadove že leta 1987, ko so v ameriškem Disneylandu odprli atrakcijo Star Tour. Ob Disneyjevem nakupu Lucasfilma leta 2012 je marsikateri ljubitelj Jedijev potožil, da za Vojno zvezd ni več upanja, a najbrž se nihče od njih ne bi branil obiska vesoljske ladje, kjer bo vsak obiskovalec imel svojo vlogo, pogled skozi okno pa ga bo vsakič znova prepričal, da se nahaja daleč od našega osončja. Še zapriseženi trekiji bi klonili pred takšno izkušnjo in se pustili zapeljati vesoljski ladji, četudi se ta ne ponaša z imenom Enterprise.

Že skice, ki so spremljale napoved osnovne razširitve tematskih parkov, so osupljive. Predstavljajte si, kako bi bilo, ko bi se sprehajali po prašni tržnici Mos Espe, posedali v baru samih vesoljcev, uživali v razgledu na slapove planeta Naboo, se prelevili v poštenega Jedija ali pa se prepustili temni Sili.

 

“Danes ne obstaja nič podobnega. Od trenutka prihoda boste postali del zgodbe o zvezdnih vojnah. Takoj boste prejeli državljanstvo Galaksije in tako vse doživeli v primernem oblačilu, ki bo ustrezal vaši vlogi. Ko boste zapustili Zemljo, boste opazili, da je vesoljska ladja oživela z liki in zgodbami in da se je avantura pričela. Zgodba se bo dotaknila vsake minute vašega dneva in se razrasla v edinstveno potovanje za vsakega obiskovalca posebej."

Te besede Boba Chapeka dajejo slutiti podobno izkušnjo, kot jo ponazarjata legendarni film in TV-serija Zahodni svet. Kakopak ne moremo pričakovati, da bi že leta 2019 dobili tematski park, v katerem bi statirali tako prepričljivi androidi (no, najbrž tudi na kaj takšnega ne bo treba čakati več kot dobro desetletje), pa vendar bo edinstvena izkušnja, kot jo že danes omogočata obogatena in navidezna resničnost, bržkone res vredna obiska.

Če sodimo po spotu, ki paradira na vhodni strani Lucasovega nekdanjega potopitvenega studia ILMxLAB, bo morda vse skupaj temeljilo na tehnologiji mešane resničnosti še vedno skrivnostnega Magic Leapa:

 

Kakorkoli že - naj Sila spremlja ta projekt!

Viri: disneyparks.disney.go.com, disneyworld.disney.go.com, youtube.com, starwars.wikia.com, ilmxlab.com.

​​

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
19. julij 2017
3559
19. julij 2017
Disney napoveduje hotel Vojna zvezd