Dobili smo še aplikacijo Instagram Lite

Tehnik 3. julij 2018
/PublishingImages/ig-lite-jul18-hero.jpg

Facebook je po aplikacijah Facebook Lite in Messenger Lite sedaj ponudil še eno Lite aplikacijo – Instagram Lite. Aplikacija Instagram Lite je nekakšna okrnjena verzija aplikacije Instagram (tako po velikosti kot po funkcionalnostih), tako da Facebook z njo verjetno cilja na razvijajoče se trge oziroma na uporabnike, ki imajo nekoliko manj zmogljive mobilne naprave.

Aplikacija Instagram Lite sicer omogoča številne funkcionalnosti, ki jih poznamo iz osnovne aplikacije Instagram. Na primer objavljanje slik, preurejanje slik in gledanje slik drugih uporabnikov (tudi tistih iz zgodb).

 

Žal aplikacija Instagram Lite ne omogoča direktnih zasebnih sporočil (Direct) ter objavljanja videov. To sta verjetno tudi glavni pomanjkljivosti pri novinki. Kot je razumeti opis na tržnici Google Play, bosta ti dve pomanjkljivosti vseeno kmalu odpravljeni.

Aplikacije Instagram Lite v času pisanja tega članka nismo mogli preizkusiti, saj nam ni bila dostopna. Ta hip jo lahko uporabljajo samo uporabniki Androida. Pa še to očitno samo tisti iz določenih trgov. Očitno aplikacija v Sloveniji še ni na voljo. Kdaj bo (če bo), pa žal nimamo informacij. Predvidevamo, da bo prej ali slej dostopna v Sloveniji, glede na to, da sta aplikaciji Facebook Lite in Messenger Lite na voljo pri nas.

Vir: play.google.com.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
3. julij 2018
4079
3. julij 2018
Dobili smo še aplikacijo Instagram Lite