Dobri mobiteli za nekoliko nižjo ceno

Tehnik 5. februar 2018
/PublishingImages/nokia6-feb2018-hero.jpg

​​

Na Tehniku smo pred kratkim objavili članek, v katerem smo izpostavili nekaj mobitelov najvišjega kakovostnega razreda, ki se jih ta trenutek izplača kupiti. Šlo je za res same vrhunske mobitele, ki blestijo na različnih področjih. Imajo pa vsi ti mobiteli eno slabšo lastnost, so nekoliko dražji. A ker se pri Tehniku zavedamo, da si vsi ne morete kupiti mobitelov višjega kakovostnega razreda, smo zato v tem članku izpostavili še nekaj takšnih, ki so nekoliko cenejši, a še vedno ponujajo precej in so vredni nakupa. Prav vse tokrat naštete mobitele lahko kupite tudi pri nas, zato, če vas zanimajo, vabljeni, da se oglasite v naših prodajalnah oziroma obiščete našo spletno stran in si jih privoščite.

Mate 10 Lite

Prvi mobitel, ki se nam ga zdi vredno uvrstiti na seznam, je Huaweijev Mate 10 Lite. Gre za zelo soliden mobitel, ki je prepričal že marsikaterega kupca, veliko pa jih še bo. Lahko se pohvali z atraktivnim dizajnom, izjemno velikim in kakovostnim 5,9-palčnim zaslonom z ločljivostjo 1.080 x 2.160 slikovnih točk, zelo solidnimi kamerami (ima kar štiri – dve zadaj in dve spredaj), solidno baterijo, ki lahko zdrži tudi do dva dneva, če smo pazljivi, ter solidnim procesorjem Kirin 659, ki se dobro bori z nalogami, ki mu jih damo.

Mate 10 Lite ima tudi 4 GB RAM-pomnilnika in 64 GB internega spomina, ki ga je mogoče razširiti tudi s karticami microSD. Zanimivo, da njegov naprednejši brat, Mate 10 Pro, ne ponuja reže za kartice microSD.

 

L1

Sonyjev mobitel L1 je lahko zelo primerna izbira za povprečne uporabnike. Ima velik 5,5-palčni zaslon z ločljivostjo 720 x 1.280 slikovnih točk, ki se v praksi precej dobro obnese, kljub morda na papirju nekoliko nižji ločljivosti. L1 ima tudi zelo soliden dizajn, spodoben fotoaparat ter zelo solidno baterijo (2.620 mAh), ki ob povprečni uporabi zdrži dva dni.

Je pa nekoliko počasnejši od nekaterih dražjih, a tega mu ne smemo preveč zameriti. Je namreč cenovno zelo dostopen. Brez vezave ga dobite že za 189,99 €, z vezavo še nekoliko ceneje.

 

Nokia 6

Nokia 6 je mobitel, ki za svojo ceno ponuja precej. Med drugim dober dizajn, dober zaslon, neokrnjen operacijski sistem Android, dobro ozvočenje, zelo solidno kamero in povsem zadovoljivo hitrost delovanja. Stane pa samo 250 € brez vezave oziroma še manj z vezavo. Vsekakor jo priporočamo.

Mobiteli znamke Nokia so nazaj in sodeč po kakovosti »šestice« smo prepričani, da bodo še naprej mešali štrene največjim.

 

Galaxy J7 (2017)

Galaxy J7 (2017) je še en mobitel, ki spada na naš seznam. Lahko se pohvali z elegantnim dizajnom (ohišje je kovinsko), bralnikom prstnih odtisov, kakovostnim 5,5-palčnim zaslonom z ločljivostjo 1.080 x 1.920 slikovnih točk, solidno osrednjo kamero in dobro procesorsko močjo (ima 8-jedrni procesor s taktom 1,6 GHz).

Če bi radi kupili dober, a ne predrag mobitel, vsekakor razmislite o Galaxyju J7 (2017). Verjamemo, da vas ne bo razočaral.

 

Vir: hmdglobal.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
5. februar 2018
3858
5. februar 2018
Dobri mobiteli za nekoliko nižjo ceno
Android