Dokazano: zaslona na Samsung Galaxy S4 in iPhone 5 sta izenačena!

Alja Isakovič 24. september 2013
/PublishingImages/Samsung_Galaxy_S4-zaslon.jpg

Že med testiranjem mobitela Samsung Galaxy S4 se mi je najbolj v spomin vtisnil njegov velik in izredno jasen zaslon. Sedaj so ga pod drobnogled vzeli še mojstri strani DisplayMate, ki zaslon na SGS4 opisujejo kot večjo izboljšavo v primerjavi s predhodnikom Galaxy S III. Te zanima, kaj vse je Samsungu v novi generaciji svojega paradnega Android konja uspelo izboljšati?

DisplayMate je v svoji analizi ob bok mobitelu Samsung Galaxy S4 postavil lanski model, Galaxy S III ter iPhone 5 kot predstavnika zaslonov LCD višjega razreda. Izkazalo se je, da Samsung PenTile OLED zaslona na SGS4 ni le povečal na diagonalo 5 palcev oz. 12,7 cm. SGS4 namreč ponuja Full HD zaslon z resolucijo 1920 x 1080, več kot dvojno količino pikslov in 44 % večjo gostoto piklsov v primerjavi s SGS3. Ponuja tudi boljšo kakovost slike in natančnost barv, je za 25 % svetlejši, ob vsem tem pa celo 20 % bolj varčen z energijo.

Kako se pa zaslon mobitela Galaxy S4 obnese v primerjavi z zaslonom na iPhone 5? iZaslon je še vedno svetlejši, ima boljšo barvno kalibracijo, čeprav zaslon na SGS4 bolj natančno prikazuje belo barvo. Po drugi strani je zaslon na SGS4 občutno večji, z večjo resolucijo in gostoto slikovnih točk (kar 441 ppi), črne barve so bolj črne, boljša je tudi enotnost zaslona. Na določenih področjih imata torej oba zaslona svoje prednosti in slabosti. Zato je bitko DisplayMater zaključil z izenačenjem in ugotovitvijo, da sta oba zaslona zelo dobra izbira za tiste, ki iščete jasen zaslon z natančnim prikazom barv.

Kaj pa zasloni drugih proizvajalcev? DisplayMate obljublja, da bo v prihodnje v analizo najbolj zmogljivih pametnih mobitelov vključil še HTC, Nokio in ostale. Si upaš napovedati, ali bo kateremu izmed drugih mobitelov s svojim zaslonom uspelo premagati tako Samsung Galaxy S4 kot iPhone 5 in osvojiti naziv najboljšega zaslona na pametnih telefonih?

Viri: BGR, DisplayMate

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
24. september 2013
507
24. september 2013
Dokazano: zaslona na Samsung Galaxy S4 in iPhone 5 sta izenačena!