Elegantna Xperia T3 se na ogled postavi

Tehnik 17. junij 2014
/PublishingImages/sony-xperia-t3-hero.jpg

Sony je v začetku letošnjega leta javnosti predstavil svoj trenutni paradni mobitel Xperia Z2, ki smo ga nedavno preizkusili tudi na Tehniku. Z njim osvaja predvsem tiste kupce, ki se ne zadovoljijo s povprečnim. Seveda pa na trgu niso samo takšni kupci in tega se pri Sonyju zavedajo. Za manj zahtevne so sedaj pripravili precej zanimiv model, ki sliši na ime Xperia T3.

 

Mobitel Xperia T3 se ponaša z enako oblikovno filozofijo kot vsi Sonyjevi modeli. Prinaša nam eleganco, ki se lahko brez težav primerja s tisto pri Applovih iPhonih. Še posebej navdušujoča pri njegovi zunanjosti je debelina ohišja, ki znaša pičlih 7 mm. V tem pogledu mu lahko parira le redkokateri model na trgu. Nekatere pri Sonyjevih modelih motijo nekoliko bolj ostri robovi in tudi ta jih ima. Ali so vam moteči, boste seveda najlažje ugotovili tako, da ga primete v roke v trgovini. Da bo zadoščeno barvnim okusom, bo na voljo v treh barvah, in sicer v vijolični, beli in črni.

Slika pri njem se prikazuje na 5,3-palčnem (13,5-centimetrskem) zaslonu TRILUMINOS. Ta je za 0,1 palca (0,3 centimetra) večji kot pri zastavonoši Xperii Z2. Če se po velikosti zaslona z njim še lahko primerja, pa se žal nekoliko težje po ločljivosti, ki znaša le 1.280 x 720. Opremljen je s kamerama z 8 MP zadaj in 1,1 MP spredaj. Ta dva podatka sicer sama po sebi nista pokazatelj, kako dobri sta. Velika količina MP ne pomeni nujno, da je kamera vrhunska. Lahko pa kljub temu predvidevamo, da nista tako dobri kot pri Xperii Z2.

Za pogon operacijskega sistema Android 4.4 Kitkat skrbi 1,4-GHz 4-jedrni procesor in 1 GB RAM-pomnilnika. To bi moralo zadostovati za precej gladko premikanje po menijih in aplikacijah. Ne pričakujte pa takšnega, kot ga ponuja Sonyjev kralj Xperia Z2, ki je v tem pogledu zares vrhunski. Nudi tudi podporo za 4G-omrežje ter baterijo z 2.500 mAH. Da slednji ne zmanjka tako hitro energije, je na voljo baterijski način STAMINA.

 

Mobitel Xperia T3 nam omogoča, da posnetke izdelujemo in preurejamo po svojih željah. Pri kameri so nam na voljo nekatere že videne, a zelo uporabne funkcionalnosti. To so na primer HDR, ki v naše posnetke prinaša še večji nabor barvnih tonov, SteadyShot, ki omogoča, da so slike zelo ostre, ter Timeshift burst, s katerim v dveh sekundah naredimo kar 31 slik. Zelo zanimiv in inovativen pri kameri je AR-učinek, ki naše posnetke popolnoma spremeni. Doda jim na primer dinozavre, oceansko življenje in podobno. S tem pa Sony še ni zaključil. Slikam lahko spremenimo barve, jim dodamo učinke zrcaljenja ter s pomočjo Portrait Retoucha izboljšamo svoj izgled na njih. Skratka, ni vrag, da nam ne bi uspelo izdelati multimedijskih izdelkov, ki bi nam bili v ponos in bi jih z veseljem delili s svojimi prijatelji.

Sony je s predstavitvijo mobitela Xperia T3 najavil tudi svoje sodelovanje s priznanim fotografom Benjaminom Kaufmannom. Ta je zanj naredil fotografije, v katerih je združil lepoto mobitela Xperia T3 z lepotami narave. Rezultat je precej navdušujoč. Če bi si jih radi ogledali, se odpravite na http://goo.gl/n9OYyg ali http://goo.gl/hshWyZ.

Vas je ta mobitel prepričal? Če je odgovor da, potem boste zelo kmalu prišli na svoj račun. Sony ga namerava poslati na prodajne police po svetu že proti koncu prihodnjega meseca.

Vir: blog.sonymobile.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
17. junij 2014
2073
20. junij 2014
Elegantna Xperia T3 se na ogled postavi
Android