Estetika na kvadrat - Apple kupuje Beats

Tehnik 30. maj 2014
/PublishingImages/apple-beats-hero.jpg

Katero skupno lastnost imajo izdelki Apple in Beats Electronics? Marsikdo bi dejal, da oboje krasi estetska dovršenost. Če obe podjetji združimo, dobimo dvojno dozo lepote. In prav to se bo zgodilo, saj je Apple sklenil dogovor o prevzemu tega podjetja. Končna cena znaša neverjetne 3 milijarde dolarjev oziroma 2,18 milijarde evrov. Posel bo po napovedih končan v četrtem četrtletju Applovega fiskalnega leta.

Kaj točno bo prevzem prinesel uporabnikom, za zdaj še ni znano. Več bo Apple morda razkril na konferenci razvijalcev Worldwide Developers Conference ali krajše WWDC, ki se bo odvijala od 2. do 6. junija v San Franciscu. Predvidevamo lahko, da bodo Applove mobilne naprave, tako kot HTC-jeve, odslej opremljene z zvočnim sistemom Beats Audio in slušalkami Beats. Beatsov zvok se bo po naših predvidevanjih naselil tudi v osebne računalnike iMac.

 

Podjetje Beats Electronics sta leta 2008 ustanovila podjetnik Jimmy Iovine in ikona rap glasbe, Dr. Dre. Trg je njune izdelke dobro sprejel. Kaj dobro, odlično! Slušalke Beats danes niso samo slušalke, ki pričarajo kakovosten zvok, ampak tudi modni dodatek, ki je priljubljen tako med glasbenimi in športnimi zvezniki kot med »navadnimi smrtniki«. Dobro sprejet je tudi glasbeni servis Beats Music. Ta sicer po številu uporabnikov še vedno precej zaostaja za vsemogočnim Spotifyjem, a bi se utegnila razlika s tem prevzemom zmanjšati. Večina stvari, ki se jih Apple dotakne, se namreč spremeni v zlato.

Vir: apple.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
30. maj 2014
2058
3. junij 2014
Estetika na kvadrat - Apple kupuje Beats
iOS