Everipedia se seli na blockchain

Tehnik 8. december 2017
/PublishingImages/everpedia-hero.jpg

Tehnologija veriženja blokov (imenujemo jo tudi blockchain) na internetu igra vse pomembnejšo vlogo. Na spletu se je zdaj pojavila informacija, da se v začetku leta na to tehnologijo seli tudi vedno bolj priljubljena spletna enciklopedija Everipedia. Morda ste mislili, da se tehnologijo veriženja blokov uporablja samo pri kriptovalutah, a kot vidite, to ne drži.

Spletna enciklopedija Everipedia bo ob prehodu na tehnologijo veriženja blokov precej bolj mamljiva za uporabnike. Zakaj? Ti bodo lahko na njej zaslužili tudi nekaj denarja, če jo bodo dopolnjevali z dobrimi vsebinami. Prav to je verjetno tudi največja novost, ki jo bo prinesel prehod na tehnologijo veriženja blokov.

To, da bodo uporabniki finančno nagrajeni ob vnosu dobre vsebine, bo vsekakor pripomoglo k temu, da bomo imeli na Everipedii vse bolj zaupanja vredne vsebine. Vsak uporabnik se bo namreč želel potruditi in na stran vnesti zares dobro in verodostojno vsebino. Konkurenčna spletna enciklopedija Wikipedija ima precejšnje težave s kakovostjo vsebin, saj marsikateri njeni vsebini ne moremo zaupati.

 

Everipedia je sicer začela delovati šele pred tremi leti, tako da je neprimerno mlajša od Wikipedije. Slednja je uporabnikom na voljo že skoraj 17 let.

Vir: wired​.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
8. december 2017
3775
8. december 2017
Everipedia se seli na blockchain