Facebook ima milijardo aktivnih uporabnikov, vse več tudi na mobilnih napravah

Tehnik 24. september 2013
/PublishingImages/facebook_quarterly_growth-520x390.png

Prvi mož Facebooka, Mark Zuckerberg, je danes ponosno najavil, da socialno omrežje Facebook vsak mesec aktivno uporablja kar ena milijarda uporabnikov iz celega sveta. Se pravi, enega od sedmih prebivalcev našega planeta lahko že dregnemo po Facebooku. Med drugim tudi preko 700.000 Slovencev in Slovenk. Si med njimi?

Facebook je sicer milijardo uradno prebil že 14. septembra. Če poznaš zgodovino Facebooka, verjetno veš, da se je svetu pred dobrimi osmimi leti najprej predstavil kot socialno omrežje za študente Harvarda, javno pa je postal dostopen dve leti kasneje, natančneje 26. septembra 2006. Letos spomladi je Facebook, ne preveč posrečeno, končno vstopil na borzo, a mu to pri priljubljenosti med uporabniki ni preveč škodovalo. Do danes smo namreč uporabniki na Facebooku podelili kar 1,13 trilijona všečkov, med seboj vzpostavili več kot 140 milijard prijateljskih povezav in naložili 219 milijard fotografij.

Strma rast Facebooka

Vir: The Next Web

Vse pogosteje Facebook uporabljamo tudi na mobilnih napravah. Po podatkih iz junija, ko je bilo aktivnih uporabnikov še 955 milijonov, je več kot polovica, 543 milijonov, do Facebooka dostopala preko mobitela ali tablice. Danes je verjetno tudi ta številka še večja, saj si že skoraj težko predstavljamo telefon brez Facebook aplikacije. Za izmenjavo sporočil postaja vse bolj priljubljena samostojna aplikacija Facebook Messenger za Android, BlackBerry in iPhone, z App Center pa Facebook postaja tudi vse bolj uporabno mesto za odkrivanje zanimivih mobilnih aplikacij.

Facebook je seveda priljubljen tudi v naših koncih. Z dobro tretjino vseh Slovencev lahko namreč že prijateljujemo na Facebooku. Veseli nas, da so med slovenskimi uporabniki vse bolj priljubljene tudi Facebook strani skupine Telekoma Slovenije, ki imajo skupaj že skoraj 160.000 oboževalcev. Če še nisi povezan z nami, se nam lahko pridružiš na straneh Mobitel, ITAK, Telekom Slovenije, SiOL ter trenutno zelo aktualne Lige prvakov na SiOL TV. Na vseh straneh se trudimo pri pripravi aktualnih in zanimivih informacij, seveda pa smo veseli tudi vaših odzivov.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
24. september 2013
1645
24. september 2013
Facebook ima milijardo aktivnih uporabnikov, vse več tudi na mobilnih napravah