Facebook je najavil začetek prodaje očal Oculus Go in predstavil tri VR-aplikacije

Tehnik 4. maj 2018
/PublishingImages/fb-oculus-maj18-hero.jpg

Facebook je na konferenci Facebook F8 sporočil, da so šla očala Oculus Go, ki se jih je napovedovalo že pred meseci, v prodajo. Cena očal z 32 GB internega spomina znaša 199 dolarjev (približno 165 evrov), za različico s 64 GB pa je treba odšteti 249 dolarjev (približno 207 evrov). Očala Oculus Go delujejo popolnoma samostojno, torej vanje ni treba vstavljati mobitela oziroma jih ni treba povezati z osebnim računalnikom, da bi delovala.

Facebook je obenem predstavil tudi tri VR-aplikacije. Prva je Oculus TV, ki nam prikaže gigantski televizor, na katerem nato lahko gledamo različne vsebine. H gledanju pa se nam lahko priključijo še prijatelji (največ trije). Ta aplikacija bo na voljo že proti koncu tega meseca.

 

Facebook je predstavil tudi novo različico VR-aplikacije Oculus Rooms, ki omogoča igranje namiznih iger s prijatelji, gledanje filmov s prijatelji in še kaj. Tretja VR-aplikacija, ki jo je predstavil Facebook, pa je Oculus Venues. Ta nam omogoča, da si z drugimi uporabniki v virtualni resničnosti ogledamo razne dogodke, ki potekajo v živo (npr. športne in glasbene). Tudi ta aplikacija bo na voljo že ta mesec.

Vir: newsroom.fb.com.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
4. maj 2018
4001
4. maj 2018
Facebook je najavil začetek prodaje očal Oculus Go in predstavil tri VR-aplikacije