Fantastičnih 5 (+5) domislic za darila ob koncu leta

Alenka Selčan 15. december 2014
/PublishingImages/fantasticnih-5-hero.jpg

Še eno leto se nagiba h koncu in otroci že pišejo pisma Božičku, medtem ko njihovi starši le tiho upajo, da bi ta zares obstajal. Marsikdo bi zavoljo plitke denarnice december najraje črtal iz koledarja, saj je novoletno obdarovanje postalo kar drag šport.

A čemu bi jadikovali? Za hip pozabimo na krutost potrošniškega sveta. Prepustimo se domišljiji in dobrotniku s Severa še sami napišimo pismo s spiskom daril, ki bi jih radi poklonili svojim najdražjim. Ob tem nam ni treba skrbeti, če so želene reči predrage ali pa, če bodo na voljo šele naslednje leto.

(No, da ne bomo zgolj sanjarili, smo fantazijski seznam uravnotežili še z nekoliko dostopnejšimi predlogi, ki se bodo v obliki darilc nemara res znašli pod novoletno jelko).

Nekaj za mamo: pametni prstan Ringly

Prstan Ringly ni le estetski dodatek, ki bi se ga razveselila marsikatera ženska, temveč tudi pametna naprava, ki v povezavi z mobitelom s petimi različnimi tresljaji opozarja na prihajajoči sestanek, dohodni klic, sprejeto sporočilo ali pošto, opominja pa tudi na obvestila iz Facebooka, Twitterja in drugih aplikacij. Cena Ringlyja se v predprodaji giblje med 160 in 200 evri.

 

Ker bo Ringly na voljo šele v začetku prihodnjega leta, ji raje privoščimo enega od nadvse ličnih lesenih okvirjev za pametni mobitel Goodwooden.

Nekaj za očeta: Littlebits Smart Home Kit

Se tudi vaš oče najbolje počuti, ko nekaj naredi z lastnimi rokami? Littlebits Smart Home Kit je pravo darilo za vse ljubitelje tehnologije, popolnega nadzora in interneta reči. Zajeten komplet, s katerimi lahko dom kar sami posodobimo v pametno hišo, stane le 250 ameriških dolarjev, a na žalost ga Američani še niso prilagodili evropskemu trgu in tukajšnji električni napeljavi.

 

Da bo pod nadzorom vsa hiša, bo treba torej še malce počakati, a vseeno mu lahko privoščimo ta nadvse uporaben set, s katerim bo ukrotil vsaj kablovje po svoji pisalni mizi. In to le za 10 $.

Nekaj za bratca: avtomobilčki AnkiDrive

Če se vaš bratec nikakor ne more odlepiti od računalniške igrice, potem je nemara čas, da spozna AnkiDrive, igrico za vse tiste, ki nočejo ves dan ždeti za računalnikom, hkrati pa jih vsaka druga igra nadvse dolgočasi.

 

Na žalost AnkiDrive navkljub mikavni ceni (150 $) v Evropi še ni na prodaj, zato se bo mali namesto teh trapastih avtomobilčkov moral zadovoljiti s še enim robotkom iz Transformerjev.

Nekaj za sestrico: Tiny Cloud

Sestrica bi bila najbrž zelo vesela tega pametnega oblaka Tiny Cloud, ki bruha strele in menja barve. Oddaja tudi glasbo, saj gre pravzaprav za domiselno skrit Bluetooth zvočnik, ki v predprodaji stane le borih 340 $. A roko na srce, res ni dobro, da je mala ves čas v sobi, z glavo v oblakih.

 

Zanjo bodo zato primernejše slušalke EarMuffs Snowflake, ki na uho sedejo mehkeje od oblaka, pa tudi za denarnico niso preveč naporne.

In še malenkost zame: Magic Leap

Od vseh fantastičnih reči, ki smo jih v zadnjem letu zasledili na spletu, me nič ni tako očaralo, kot informacija o Magic Leap-u, skrivnostni tehnologiji nadgrajene resničnosti, ki pa je najbrž še dolgo ne bo moč kupiti.

 

Naj se zato odrečem tako nedosegljivi želji in si rajši omislim nekaj bolj preprostega. Morda očala za nadgrajeno resničnost Meta? Ne, tudi ta so še v razvojni fazi. Kaj pa Oculus Rift? Ne, rajši počakam, da ga razvijejo do stopnje, ko bo uporabnikom prijaznejši. Že vem! Imela bi Dash, tiste super brezžične slušalke, ki delujejo pod vodo in imajo vgrajen predvajalnik glasbe! Hm, ne duha ne sluha o njih.

Potem pa nič. Saj zadostuje že voščilo, naj bo novo leto lepše od letošnjega in da bodo ti tehnološki biserčki, o katerih tako radi sanjarimo, čim prej dozoreli in našli mesto v naših domovih.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
15. december 2014
2316
29. december 2014
Fantastičnih 5 (+5) domislic za darila ob koncu leta
Android, BlackBerry OS, iOS, Windows Phone 8