FINNEY: mobitel, ki izstopa

Tehnik 17. maj 2018
/PublishingImages/finney-maj18-hero.jpg

Širši javnosti precej nepoznano švicarsko podjetje Sirin Labs je izdelalo sila zanimiv pametni mobitel z imenom FINNEY, ki v več pogledih izstopa iz množice.

Mobitel FINNEY ima vgrajene nekatere sisteme oziroma mehanizme, ki ga delajo zelo varnega. Vgrajen ima na primer sistem za preprečevanje vdorov (IPS). FINNEY pa je tudi primeren za ljubitelje kriptovalut, saj ima vgrajeno denarnico za kriptovalute, v katero lahko shranjujete vse glavne kriptovalute in žetone. Za povrh pa ima novinec tudi svojo lastno blockchain omrežje.

 

Navzven je mobitel FINNEY zelo zanimiv in hkrati poseben. Vizualno ne spominja na nobenega izmed konkurenčnih mobitelov, kar mu lahko štejemo v plus. Njegova osnovna strojna oprema je na precej visoki ravni. Vgrajen ima čip Snapdragon 845, 6 GB RAM pomnilnika, 6-palčni zaslon, 128 GB internega spomina (lahko se ga razširi s pomnilniškimi karticami), kameri z 12 MP (zadaj) in 8 MP (spredaj) ter baterijo s kapaciteto 3.280 mAh. Ne manjka pa niti bralnik prstnih odtisov. Mobitel ima tudi operacijski sistem SIRIN OS (predelana varianta Androida).

Mobitel FINNEY je torej zelo soliden mobitel. Ampak njegova cena znaša 999 dolarjev, kar nanese približno 850 evrov. Ja, ne spada med cenejše mobitele.

Vir: sirinlabs.com.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
17. maj 2018
4017
17. maj 2018
FINNEY: mobitel, ki izstopa