Galaxy Note 5 z 8-jedrnim 2,9 GHz procesorjem in 4K-ločljivostjo?

Tehnik 26. januar 2015
/PublishingImages/galaxy-note-5-hero.jpg

Čeprav bo do prihoda Galaxyja Note 5 na trg preteklo še kar nekaj vode, se na spletu že piše o njegovih strojnih specifikacijah. Nekaj smo jih za vas zbrali spodaj. Vzemite jih z nekoliko rezerve, saj je zaradi precejšnje oddaljenosti do prihoda mobitela prav možno, da nekatere ne držijo.

 

Galaxy Note 5 naj bi imel vgrajen izjemno zmogljiv 8-jedrni procesor Snapdragon s frekvenco kar 2,9 GHz in 4 GB RAM pomnilnika. Android bi moral ob tej navezi delovati kot namazan. Ne samo na začetku, ko na njem še ni aplikacij, ampak tudi čez čas. Galaxy Note 5 naj bi prinesel zelo zmogljivo zadnjo kamero, ki naj bi imela 23 MP in vse pogosteje videni optični stabilizator slike. Kakovostna naj bi bila tudi sprednja kamera, ki naj bi imela 5 MP.

Zaslon naj bi bil vrhunski. Govori se, da bo imel vrtoglavo 4K-ločljivost. Upajmo, da se ta ločljivost ne bo prehudo odražala pri avtonomiji baterije. Do neke mere se bo zagotovo. Kakšnih pretresov v zvezi z velikostjo zaslona ni pričakovati. Ta naj bi imel, tako kot tisti pri Galaxyju Note 4 (na slikah), 5,7-palčno (14,5-centimetrsko) diagonalo.

Uradnih informacij o tem, kdaj bo mobitel na voljo, sicer ni, a če pogledamo začetke prodaje njegovih predhodnikov, se nam odgovor ponuja na dlani. Verjetno se bo prodaja začela enkrat septembra ali oktobra. Uradno predstavitev pa bi lahko ugledali nekaj tednov prej.

Vir: adnroidinfo.net

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
26. januar 2015
2365
29. januar 2015
Galaxy Note 5 z 8-jedrnim 2,9 GHz procesorjem in 4K-ločljivostjo?
Android