Galaxy S5 dobiva kar dve novi različici

Tehnik 27. maj 2014
/PublishingImages/samsung-s5-prime-hero.jpg

Tako kot HTC, ki naj bi jeseni predstavil izboljšano različico svojega top mobitela One (M8), poimenovano kot One (M8) Prime, bo tudi Samsung, kot pričajo spletni viri, poslal na trg izboljšano različico modela Galaxy S5 (na sliki). Ta bo imela v imenu dodano besedico Prime. Kdaj točno jo bomo ugledali na prodajnih policah, ni znano, predvidevamo pa lahko, da bo to v jeseni.

To sicer ni edina nova različica mobitela Galaxy S5, saj spletni viri govorijo, da bo Samsung kupcem ponudil tudi trpežnejšo različico, ki bi se od nje in različice Prime ločevala po besedici Active v imenu. Nanjo se v tem prispevku ne bomo pretirano osredotočali, saj verjetno ne bo prinesla veliko omembe vrednih novosti. Glavna razlika pri njej je, kot omenjeno, trpežnejša zunanjost, ki je po neuradnem videu sodeč med drugim odeta v gumo. Če želite, da vam mobitel služi tudi kot nekakšen modni dodatek, se boste Activu verjetno izognili. Guma in njej sorodni materiali ponavadi naredijo naše mobilne naprave bolj robustne in posledično manj estetske. Galaxy S5 Active naj bi sicer prinesel malenkost večji zaslon. Namesto 5,1-palčnega (13-centimetrskega), ki ga ima osnovni model, naj bi imel 5,2-palčnega (13,2-centimetrskega).

 

No, vrnimo se na Galaxy S5 Prime. Za Samsung bo poteza, da kupcem ponudi to različico, verjetno dobra. Tako bo lahko do predstavitve Galaxyja S6 lažje konkuriral prej omenjenemu HTC-jevemu mobitelu, LG-jevemu G3 in ostalim top modelom. Samsung bo sicer jeseni najverjetneje na prodajne police poslal tudi nov model Note. Ta se bo, kot nas uči tradicija, verjetno zelo dobro prodajal. Kljub temu ni pametno, da se južnokorejski gigant zanaša samo na njegovo prodajo, saj ga bo zaradi njegove velikosti kupoval nekoliko drugačen krog ljudi kot S5 Prime.

Galaxy S5 Prime naj bi prinesel izboljšave v več pogledih. Vgrajen naj bi imel zaslon z ločljivostjo 2K, kar bi bil pomemben preskok v primerjavi z originalom, ki ima ločljivost »le« 1.080 x 1.920. Kako močno se bo ta sprememba dejansko odražala na kakovosti slike, bomo še videli. Pod pokrovom naj bi se nahajal zmogljivejši procesor Snapdragon 805, ki bi nadomestil trenutnega Snapdragona 801. Sprememba naj bi se zgodila pri količini RAM-pomnilnika, ki naj bi se iz prejšnjih 2 GB povečala na 3 GB. V osnovi naj bi mobitel prinesel prednaložen operacijski sistem Android 4.4.3, a bi to težko šteli kot novost, kajti nadgradnjo bodo lahko izvedli tudi vsi lastniki osnovne različice S5.

 

Sprememb je, kot je vidno pri neuradnih fotografijah, deležno tudi ohišje, ki je izdelano iz aluminija. Te spremembe bodo verjetno veseli številni uporabniki. Samsung se namreč že dolgo časa otepa očitkov, da njegovi mobiteli zaradi plastičnih ohišij po vizualni plati zaostajajo za konkurenčnimi modeli. Morda res, a po drugi strani imajo ta ohišja pomembno prednost – manjšo težo. Je pa treba priznati, da njegovi najboljši mobiteli kljub temu izgledajo vedno bolje. Dober primer je na primer model S5, ki s svojim elegantnim zadnjim delom in srebrnim stranskim delom izgleda lepše kot Galaxy S in Galaxy S2. Morda je nekoliko manj elegantna edino različica v zlati barvi, ki ji nekateri očitajo, da spominja na obliž. Kakorkoli že, Galaxy S5 Prime bo, glede na neuradne fotografije, na katerih je odet v črno-srebrno barvno kombinacijo, vizualno izjemno všečen.

Vir: product-reviews.net.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
27. maj 2014
2053
30. maj 2014
Galaxy S5 dobiva kar dve novi različici
Android