Galaxy Unpacked: Obeta se velik dan za mobilno telefonijo

Andrej Pirnat 3. avgust 2018
/PublishingImages/unpacked2018.jpg

Samsung je v začetku letošnjega leta lansiral dva izjemna mobitela, Galaxy S9 in Galaxy S9+. Oba sta navdušila z elegantnim in futurističnim videzom, naprednimi funkcionalnostmi, kot je na primer pametni asistent Bixby, in izjemno strojno opremo, ki med drugim obsega odličen zaslon, hiter procesor in prvovrsten fotoaparat.

Čeprav od njunega izida ni še minilo niti pol leta, pa se že nekaj časa na spletu šušlja o Samsungovem novem paradnem mobitelu, ki naj bi ga južnokorejski tehnološki velikan predstavil prav kmalu. Natančneje na svojem naslednjem dogodku Unpacked, ki se bo odvil v četrtek, 9. avgusta, ob 17. uri po našem času.

 

Zdaj že tradicionalni dogodki Unpacked sicer slovijo po tem, da Samsung na njih prvič pred očmi javnosti “razpakira” svoje najnovejše in najbolj napredne mobilne naprave. Letos je tako na svojem prvem tovrstnem dogodku razkril že omenjena Galaxy S9 in S9+, če sodimo po dogajanju v preteklih letih, pa bomo zelo verjetno prihodnji teden deležni uradne predstavitve novega Galaxyja družine Note, na kar namigujejo tudi raznorazni spletni mediji.

Pri Samsungu sicer uradno še niso naznanili, katero napravo nameravajo predstaviti, so pa nedavno lansirali tri precej pomenljive napovednike. Ti sicer neposredno ne razkrijejo ničesar konkretnega, ampak kdor zna malo brati med vrsticami in redno spremlja dogajanje na trgu mobilne telefonije, bo ob ogledu takoj vedel, koliko je ura. Preden si ogledate spodnje videe, pa še opozorilo: Samsungovi oglasi so prava pravcata grozljivka za tehnološke navdušence, zato si jih ogledujete na lastno odgovornost! :)

Večja baterija?

 

Prvi oglas prikazuje situacijo, ki je zelo verjetno še preveč dobro znana vsakemu uporabniku pametnega mobitela – prazni bateriji ob najbolj nepravem trenutku. Samo pomislite, kolikokrat ste se že znašli v podobni situaciji in si želeli, da bi baterija vašega mobitela zdržala vsaj kakšen dan dlje. No, to se bo morda s prihodom Samsungovega novega mobitela spremenilo. Vsaj če gre verjeti namigom v oglasu. Spletne govorice omenjajo ogromno baterijo s kapaciteto 4.000 miliamper ur, kar bi pomenilo največjo baterijo, s katero je Samsung kdajkoli opremil katerega od svojih mobitelov.

Več pomnilnika?

 

V drugem oglasu se Samsung dotakne še ene pereče težave marsikaterega uporabnika – pomanjkanja prostora na mobitelu. Nameščanje aplikacij, snemanje videoposnetkov in zajemanje fotografije terja davek v obliki zasedene shrambe. Če vam telefon predstavlja osrednjo napravo za delo in zabavo, potem ste se zagotovo že srečali s to težavo. Samsung pa jo, kot kaže, namerava zdaj rešiti in poslati v pozabo. Če sklepamo po namigih v njihovem oglasu, se nam obeta mobitel, na katerem vam zlepa ne bo zmanjkalo prostora. Najbolj optimistične napovedi omenjajo 512 GB vgrajenega pomnilnika in podporo karticam microSD kapacitete enega terabajta. Vsekakor držimo pesti, da se te napovedi uresničijo!

Hitrejše delovanje?

 

Tretji oglas pa cilja predvsem na zahtevnejše uporabnike, ki prisegajo le na najbolj zmogljive mobitele. Če mu gre verjeti, bo novi član družine Galaxy tako zmogljiv, da ne bo treba niti pomisliti na raznorazne tehnike za pohitritev delovanja. Aplikacije, prenosi datotek in večopravilnost naj bi delovali gladko in brez zatikanj. Ali to pomeni gromozansko količino RAM-a? 8 gigabajtov? Bomo videli kmalu …

Ne zamudite prihodnosti

To so seveda le uradna namigovanja s strani Samsunga, splet pa je poln še številnih drugih ugibanj, ki se vrtijo predvsem okoli nadgrajenega digitalnega pisala, pametnejšega digitalnega asistenta in še naprednejšega fotoaparata. Vsekakor bo zanimivo videti, kakšen trik bodo iz klobuka pri Samsungu potegnili letos. Če spadate med tehnološke navdušence in vas zanimajo novosti na področju mobilne telefonije, potem je to zagotovo dogodek, ki ga ne gre zamuditi.

Predstavitev, ki se bo odvila v mestu, ki nikoli ne spi, New Yorku, se bo začela v četrtek, 9. avgusta, ob 17. uri po našem času, v živo pa jo bo mogoče spremljati tudi na spletni strani Tehnika. Za vse, ki vam je bližji Twitter, pa bomo o naprednih funkcionalnostih novega predstavnika družine Galaxy tudi sproti tvitali na profilu Telekoma Slovenije.

Kaj?

Samsungov dogodek Galaxy Unpacked, na katerem bodo pokazali novo generacijo svojih mobilnih naprav.

Kdaj?

V četrtek, 9. avgusta, ob 17. uri po našem času.

Kje?

Na spletni strani Tehnika z živo sliko iz New Yorka in na Twitterjevem profilu Telekoma Slovenije.

Prenos dogodka

 

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
3. avgust 2018
4130
9. avgust 2018
Galaxy Unpacked: Obeta se velik dan za mobilno telefonijo
Android