Gmail nam lahko pošilja obvestila samo za pomembna e-poštna sporočila

Tehnik 19. junij 2018
/PublishingImages/gmail-notif-junij18-hero.jpg

Če prejmemo dnevno v svoj predal Gmail ogromno e-poštnih sporočil, dobivamo na mobilni napravi tudi ogromno obvestil o novih e-poštnih sporočilih (seveda, če obvestil nismo izključili). Prevelika količina teh obvestil je lahko precej nadležna, a pri Googlu naj bi to težavo sedaj rešili.

Aplikacija Gmail za iOS zna namreč sedaj na podlagi strojnega učenja in umetne inteligence uporabnikom pošiljati obvestila samo, ko dobimo kakšno pomembno e-poštno sporočilo. Ta novost naj bi bila sicer kmalu na voljo tudi v različici aplikacije Gmail za Android.

 

Tisti uporabniki, ki želijo, da jih aplikacija Gmail za iOS odslej z obvestili obvešča samo o pomembnih prejetih e-poštnih sporočilih, naj v nastavitvah aplikacije izberejo možnost »High priority only« pri obvestilih. Sodeč po sliki, ki jo vidite v tej novici, pa se uporabnikom možnost vklopa naprednejšega obveščanja pojavi tudi v zgornjem delu aplikacije na zaslonu, kjer so izpisana prejeta sporočila.

Gmail je bil sicer nedavno deležen tudi novosti na osebnih računalnikih, kjer nam po novem ponuja gumb Odloži (snooze), hiter dostop do raznih aplikacij na desnem robu, možnost uporabe predhodno napisanih odgovorov in še kaj.

Vira: gsuiteupdates.googleblog.com, blog.google.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
19. junij 2018
4056
19. junij 2018
Gmail nam lahko pošilja obvestila samo za pomembna e-poštna sporočila