Google Assistant bo razumel številne nove jezike

Tehnik 27. februar 2018
/PublishingImages/google-assistant-feb18-hero.jpg

Digitalni asistent Google Assistant trenutno razume osem jezikov, in sicer angleškega, francoskega, italijanskega, španskega, nemškega, japonskega, korejskega in portugalskega. Kmalu pa bo ta seznam še daljši.

Kot so razkrili pri Googlu, bo Google Assistant do konca leta razumel že več kot trideset jezikov. Poleg naštetih tudi danskega, indonezijskega, norveškega, švedskega in nizozemskega. Žal nimamo informacij, ali bo med njimi tudi slovenščina.

Google Assistant bo tudi še bolj vpet v strojno in programsko opremo naprav. Pri Googlu so namreč razkrili, da bodo še naprej sodelovali s proizvajalci mobitelov in ponudniki mobilnih storitev, kar bo prineslo še večjo integracijo Google Assistanta v mobilni ekosistem.

 

Google Assistant bo v prihodnjih tednih uporabnikom v ZDA omogočal tudi pred časom napovedano funkcionalnost Routines. Pri tej gre za to, da lahko Google Assistant ob enem ukazu naredi več stvari. Ko uporabnik pride domov, mu lahko na primer reče »Hey Google, I'm home«, on pa nato prižge luči, prebere opomnike in začne predvajati uporabniku ljubo glasbo. Kar uporabna funkcionalnost, torej. Upamo, da bo na voljo kmalu tudi pri nas.

Vir: blog.google.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
27. februar 2018
3898
27. februar 2018
Google Assistant bo razumel številne nove jezike