Google Assistant se je na testu izkazal za boljšega od Siri, Cortane in Alexe

Tehnik 1. avgust 2018
/PublishingImages/test-digi-asist-avg18-hero.jpg

Spletna stran Loup Ventures je na pametnih mobitelih preizkušala digitalne asistentke oziroma asistente Google Assistant, Siri, Cortana in Alexa (gre za štiri najboljše in najbolj razširjene digitalne asistente/ke na mobitelih). Rezultati njenih preizkusov kažejo, da je Google Assistant boljši od konkurence.

Spletna stran Loup Ventures je vsem štirim naštetim dala po 800 vprašanj/ukazov iz različnih kategorij (mimogrede, predvidevamo, da vprašanje in ukaz z naših slik nista bila uporabljena v testu, saj gre za uradni sliki podjetij Google in Apple). Google Assistant je znal na 85,5 % vprašanj odgovoriti pravilno oziroma jih pravilno izpeljati. Največ med vsemi. Siri je bila nekoliko manj uspešna (78,5 %), Alexa še nekoliko manj (61,4 %), Cortana pa najmanj (52,4 %).

 

Pri razumevanju vprašanj in ukazov so bili vsi štirje zelo uspešni, saj so jih v glavnem razumeli. Cortana in Alexa sta jih razumela 98 %, Siri 99 %, Google Assistant pa 100 %.

Ni presenetljivo, da je Google Assistant zmagal na testu, saj že nekaj časa velja za najboljšega. V kratkem bo Google Assistant uporabnikom ponudil še eno izjemno funkcionalnost in bo tako še povečal prednost. Omogočal nam bo, da bo nekoga poklical namesto nas.

Viri: loupventures.com, blog.google, apple.com.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
1. avgust 2018
4122
1. avgust 2018
Google Assistant se je na testu izkazal za boljšega od Siri, Cortane in Alexe