Google Cardboard z naskokom v vodstvu

Tehnik 24. februar 2017
/PublishingImages/google-cartboard-prvomestu-hero.jpg

Strokovnjaki iz analitskega podjetja Strategy Analytics so naredili precej zanimivo raziskavo, ki se nanaša na VR platforme. Nekatere njihove ugotovitve so dokaj presenetljive.

Ugotovili so, da je imela med VR platformami v preteklem letu največji tržni delež pri prodaji oziroma dostavi naprav platforma Google Cardboard, in sicer kar 69-odstotnega. To niti ni presenetljivo, saj je tudi najbolj dostopna. VR očala Cardboard mogoče dobiti že za nekaj evrov. Druge platforme so bile precej zadaj. Platforma Samsung Gear je imela 17-odstotni tržni delež, Sony PS VR 3-odstotnega, Steam/HTC 1-odstotnega, Oculust Rift in Google Daydream pa sta imela manj kot odstotni tržni delež.

 

Po prihodkih platforma Google Cardboard ni bila v ospredju. V tem pogledu je imela samo 12-odstotni tržni delež. Večjega sta imela Samsung Gear in Sony PS VR. Samsung Gear je, recimo, pobral kar 35 odstotkov vseh prihodkov, Sony PS VR pa nekaj manj.

Kaj pa vi, že imate kakšna očala za prikazovanje navidezne resničnosti? Katero platformo imate najraje? Svoje mnenje lahko podate spodaj.

Vir: Strategy Analytics

Foto: HTC, Google

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
24. februar 2017
3356
24. februar 2017
Google Cardboard z naskokom v vodstvu
Android