Google je naznanil Ice Cream Sandwich

Jan Ferme 24. september 2013
/PublishingImages/android-ice-cream-sandwich.jpg

"Ena različica Android operacijskega sistema, ki vlada vsem ...", no to je bil poskus citata iz Gospodarja prstanov. V resnici je Google naznanil novo različico Android OS imenovano Ice Cream Sandwich (Sladoledni sendvič), ki naj bi izšla v zadnjem četrtletju tega leta. Posebnost te različice je v tem, da bo bila univerzalna tako za mobitele kot za tablične računalnike.

Ni še veliko znanega o tej različici, niti točnega datuma izzida. Pravijo pa, da se bo statusna vrstica z obvestili avtomatsko prilagodila in fokusiranje pri kameri bo mogoče z glasovnimi ukazi. Niti ni znano katero zaporedno razvojno številko bo nosil Ice Cream Sandwich, ali bo to 3.5 ali 4.0.

Druga velika novost, ki se bo začela s to različico je ta, da je Google določil neko časovno obdobje, v katerem se bodo uradno še morale izdajati posodobitve za proizvajalčeve Android naprave, to je 18 mesecev. Torej, vsaj za leto in pol boš imel/a zagarantirano, da bo tvoj mobitel dobival najnovejše posodobitve Androida. Google je tudi določil nek okvirni čas v katerem naj bi proizvajalci prilagodili novo Android različico za svoje mobilne naprave. V to sodelovanje so vstopili že HTC, Samsung, Sony Ericsson, LG, Motorola ...

Zadnja novost razveseljuje, saj daje neke smernice in ne bo treba zmeraj ugibati kako dolgo bo trajalo, da bo nova različica Androida pripravljena tudi za mobitele, ki jih uporabljamo. Čeprav je še vse v velikih pogovorih in niti Google sam še ne ve, kako bodo točno to izvedli.

Vir: Engadget: 1, 2, 3
Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
24. september 2013
706
24. september 2013
Google je naznanil Ice Cream Sandwich
Android