Google Maps za iOS na sončni strani Alp

Jan Ferme 24. september 2013
/PublishingImages/IMG_2312.png

Google je 9. julija začel s fotografiranjem slovenskih ulic, tako da bodo vidne v njihovi storitvi Street View v 360-stopinjskem načinu. Veliko ljudi se sprašuje, kako je to sploh dovoljeno in kaj to pomeni za zasebnost uporabnikov. Informacijska pooblaščenka pravi, da se za zasebnost ni treba bati, saj bodo vsi obrazi zamegljeni, preden bodo slovenske ulice objavljene. Definitivno bo vsak najprej šel pogledat, kako izgleda njegova ulica.

Z začetkom fotografiranja slovenskih ulic je začela delovati tudi Android navigacija po Sloveniji in tako razveselila marsikaterega uporabnika. Bilo je še samo vprašanje časa, kdaj bomo dobili uradno aplikacijo Google Maps tudi iOS uporabniki. To se je zgodilo zdaj in ker je aplikacija univerzalna, je hkrati namenjena iPhone in iPad uporabnikom.

Sam sem jo preizkusil že nekaj mesecev nazaj, ko je izšla v Ameriškem App Storu, tako da velike razlike ni, razen tega, da je tudi v iOS verziji, tako kot v Android verziji, možno navigiranje "obrat za obratom". Preden začneš uporabljati navigacijo, te aplikacija opozori, da je še v beta (razvojni) fazi in da so možne napake. Med vrsticami svetuje, da med sledenjem navigaciji uporabiš "svojo glavo" in ne zapelješ tja, kamor mogoče ne bi smel/a.

Vir: App Store
Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
24. september 2013
999
3. oktober 2013
Google Maps za iOS na sončni strani Alp
iOS