Google najavil glasbeni servis YouTube Music

Tehnik 18. maj 2018
/PublishingImages/yt-dark-maj18-hero.jpg

Pri Googlu so v zadnjih dnevih precej aktivni. Najprej so predstavili številne novosti na svoji konferenci I/O, zatem so najavili novo storitev Google One, sedaj pa še novo storitev YouTube Music.

Kot že ime razkriva, je nova storitev YouTube Music glasbeno usmerjena in nam omogoča poslušanje glasbe. V tej storitvi, ki jo bomo lahko uporabljali preko mobilne aplikacije in posebnega predvajalnika za namizne računalnike, bomo lahko prišli do milijonov skladb in albumov, videospotov, koncertov …

 

Domači zaslon pri storitvi YouTube Music se bo prilagajal uporabniku. Na njem bodo predlogi, ki bodo osnovani glede na to, kaj je uporabnik poslušal v preteklosti, kje se nahaja in kaj počne. Ko bo šel uporabnik na primer v fitnes center, mu bo domači zaslon predlagal skladbe, ki so primerne za poslušanje v fitnes centru. YouTube Music naj bi imel tudi precej napreden iskalnik. Tako bomo lahko zapisali opis neke skladbe, iskalnik pa bo znal najti skladbo, ki se navezuje na opis.

YouTube Music bo v osnovi za vse brezplačen. Zahtevnejši uporabniki pa se bodo lahko na to storitev tudi naročili (9,99 dolarja na mesec). S tem ne bodo videvali reklam, poleg tega pa bodo lahko poslušali skladbe v ozadju in jih presnemavali.

YouTube Music bo na voljo 21. maja. Na začetku bo žal dostopen samo v nekaterih državah. V Sloveniji sprva še ne. Kdaj bo na voljo pri nas, ni znano.

Vir: youtube.googleblog.com.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
18. maj 2018
4022
18. maj 2018
Google najavil glasbeni servis YouTube Music