Google najavil prihod izjemne igričarske platforme Stadia

Tehnik 22. marec 2019 Čas branja članka: 3 min
/PublishingImages/google-stadia-kavcic-mar19-hero.jpg

Google je najavil prihod svoje nove igričarske platforme z imenom Stadia, ki bo dodobra spremenila način igranja videoiger. Ameriški tehnološki gigant je sicer o tej platformi govoril že pred časom, ko je bila poznana še pod imenom Project Stream.

Platforma Stadia bo uporabnikom omogočala, da bodo igrali igre na zahtevo. Za igranje bodo potrebovali samo zmogljivo internetno povezavo in napravo z zaslonom in dostopom do interneta. Za procesorsko, grafično in drugo strojno opremo, ki bo poganjala igre, bo poskrbel Google.

 

Pri Googlu stremijo k temu, da bodo igre na zahtevo lahko igrane v ločljivosti do 4K, s HDR-jem in v 60 slikah na sekundo. Vse skupaj se sliši zelo obetajoče in samo upamo lahko, da bo tudi v praksi vse delovalo tako, kot je treba. Če bo vse delovalo, kot je treba, bodo najkrajšo potegnili pri Microsoftu, Nintendu in Sonyju, saj se njihove igralne konzole zaradi Stadie ne bodo več prodajale tako dobro.

Za Stadio je Google pripravil tudi nov igralni plošček, ki sicer ni pretirano drugačen od tistih, ki ju imata PlayStation 4 Pro in Xbox One X. Na sprednji strani Googlovega ploščka najdemo na primer križec, dve analogni gobici in štiri osnovne gumbe. Poleg tega pa tudi gumb za Google Assistant, ki ga ploščka PlayStationa 4 Pro in Xboxa One X nimata.

Stadia bo uporabnikom na voljo že proti koncu letošnjega leta. Med drugim bo na voljo tudi v Evropi.

Vira: blog.google, youtube.com.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
22. marec 2019
4521
22. marec 2019
Google najavil prihod izjemne igričarske platforme Stadia