Google nove različice Androida ne bo več poimenoval po slaščici

Tehnik 3. september 2019 Čas branja članka: 3 min
/PublishingImages/android10-kavcic-avg19-hero.jpg

Google je doslej različice Androida vedno poimenoval po določeni slaščici (Pie, Oreo, Nougat, Marshmallow, Lollipop …). A temu je sedaj naredil konec. Novih različic ne bo več poimenoval po slaščicah temveč samo s številko.

Ameriški tehnološki velikan je tako naslednjo različico svojega mobilnega operacijskega sistema poimenoval kot Android 10. S številkami je sicer poimenoval tudi prejšnje različice, a jim je dodal tudi ime slaščic.

Google je obenem tudi pokazal nova logotipa za Android, ki sta sestavljena iz črnega napisa in slike zelenega robota. V preteklosti je imel robot v logu za Android nekoliko drugačno barvo, hkrati pa je bil v logu dodan tudi drugačen, zelen napis. Nova logotipa z novima barvama bo Google začel uporabljati v prihodnjih tednih.

 

Končna verzija Androida 10 bo izšla enkrat v prihodnjih tednih. Za pričakovati je, da bo najprej na voljo na Googlovih napravah, šele kasneje pa na napravah drugih proizvajalcev. Google nam je Android 10 predstavil pred nekaj meseci na konferenci I/O. Če vas zanima več o njem in o letošnjji konferenci I/O, si poglejte tale naš članek.

Vira: youtube.com, blog.google.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
3. september 2019
4820
3. september 2019
Google nove različice Androida ne bo več poimenoval po slaščici
Android