Google odprl mošnjiček in kupil Songzo

Tehnik 15. julij 2014
/PublishingImages/songza-hero.jpg

Zvesti bralci Tehnika se verjetno spomnite, da smo ob koncu maja pisali o Applovem prevzemu podjetja Beats. Sedaj se je zgodil še en »glasbeni« prevzem. Google je na enem izmed svojih profilov na družbenem mediju Google+ javnosti sporočil, da je prevzel glasbeni servis Songza. Koliko dolarjev je moral zanj odšteti, ni navedeno, predvidevamo pa lahko, da je šlo za precej manjšo kupčijo kot pri Applu. Podjetje Beats ima v svetu zabavne elektronike vendarle večjo veljavo.

 

Za zdaj še ni popolnoma jasno, kaj bo prevzem servisa Songza pomenil za uporabnike. Pri Googlu so zapisali, da bo servis nekaj časa še deloval v takšni obliki, kot smo ga poznali do sedaj. V prihodnosti pa bi lahko prišlo do določenih sprememb. Pravijo namreč, da bodo v prihodnjih mesecih iskali možnosti, kako bi ga povezali s servisoma Google Play Music in YouTube ter še nekaterimi drugimi izdelki.

Kaj sploh je Songza? Gre za zelo zanimivo pogruntavščino. Omogoča nam, da prek interneta dostopamo do takšne glasbe, ki je glede na naše trenutno počutje, čas in okolje, v katerem se nahajamo, najbolj primerna. Žal servis pri nas uradno še ne deluje. Upajmo, da se bo z Googlovim prevzemom to spremenilo.

 

Bralci sicer lahko do dobre glasbe pridete že sedaj. Pri Telekomu Slovenije smo za vas pripravili storitev Deezer, ki vam ponuja izjemno obsežno bazo skladb. Več o storitvi lahko preberete tudi na Tehniku.

Vira: plus.google.com, daily.songza.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
15. julij 2014
2108
15. julij 2014
Google odprl mošnjiček in kupil Songzo
Android