Google Pixel 7 in ostale novosti

Tehnik 7. oktober 2022 Čas branja članka: 3 min
/PublishingImages/PIXEL-DOGODEK-TEHNIK-OKT22-HERO.jpg

Google je na nedavnem dogodku predstavil paleto novih fizičnih izdelkov, na čelu s svojima trenutno najzmogljivejšima pametnima telefonoma Google Pixel 7 in Google Pixel 7 Pro. Poleg njiju je predstavil svojo prvo pametno uro Pixel Watch, novo tablico Pixel Tablet, izdelke za pametni dom Nest in usmerjevalnik višjega razreda.

Google Pixel 7 in Google Pixel 7 Pro oblikovno ne prinašata večjih razlik glede na predhodnike, a notranjost je korenito izboljšana. Pri tem je ključni Googlov procesor nove generacije Tensor G2. Ta prinaša korenito nadgradnjo procesorske moči, ki omogoča celo vrsto novih funkcionalnosti, med drugim na področju fotografije (nočni vid, izboljšave jasnosti fotografij, super zum) in varnosti (prepoznava obraza, vgrajen VPN). Google obljublja tudi vsaj pet let varnostnih popravkov in nadgradenj. Po Googlovih podatkih naj bi baterija v novem telefonu zdržala več kot 24 ur, v načinu »ekstremne varčne rabe« pa naj bi Google Pixel 7 Pro deloval kar 72 ur.

 

Google Pixel Watch je prva pametna ura, ki jo je Google izdelal sam. Pri tem so seveda imeli veliko podpore iz patentov, ki so jih odkupili od proizvajalca ur Fossil in še več iz Fitbita, kjer so kupili celo podjetje. Ura je okrogle oblike in z 41 mm premera presenetljivo majhna. Prvi vtisi na predstavitvi so bili zelo pozitivni, pri čemer so novinarji hvalili kakovostno izdelavo in premišljeno zasnovan uporabniški vmesnik, dejanski testi pa bodo pokazali, kako se obnese v resničnem življenju.

Tablica Google Pixel Tablet je zasnovana, da poleg klasičnih tabličnih opravil – gledanje filmov, branje e-knjig, delo na daljavo – ponuja tudi možnost uporabe kot središče pametnega doma. Zato bodo skupaj s tablico ponujali tudi možnost nakupa magnetnega stojala za polnjenje z zvočniki, kamor bo lahko uporabnik preprosto odložil tablico, ko je ne uporablja in z njo upravljal vse povezane naprave za pametni dom.

 

Ko smo že pri pametnem domu, Google je predstavil tudi nov pogled na njegovo dejansko (strojno) središče – usmerjevalnik. Nest WiFi Pro je zmogljiv usmerjevalnik s podporo za standard Wi-Fi 6E. Naprava je videti kot bleščeča bela škatla, ki ne naznanja vsem, da je tehnična zadeva, glavna prednost za uporabnike pa je preprosta namestitev in povezava vseh naprav. To bo še lažje s prenovljeno aplikacijo Home, ki bo podpirala tudi prihajajoči standard povezovanja naprav za pametni dom Matter in bo podprta tudi na pametnih urah, s katerimi bomo tako lahko nastavljali temperaturo, odpirali vrata, pogledali kdo zvoni ter seveda nastavljali glasbo.

 


Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
7. oktober 2022
6023
7. oktober 2022
Google Pixel 7 in ostale novosti