Google ponuja brezplačne lekcije za Android razvijalce

Alja Isakovič 23. september 2013
/PublishingImages/Android_Training-professor.jpg

Google je ta teden v svoj vodič za razvijalce dodal zbirko lekcij, ki ti lahko pomagajo pri razvoju Android aplikacij. Vsaka lekcija podrobno predstavlja korake do rešitev najpogostejših problemov, na voljo pa so tudi primeri kode, ki jih lahko uporabiš tudi v svoji aplikaciji.

Android Training

Za začetek lahko v zbirki lekcij, poimenovani kar Android Training, najdemo vsebine iz enajstih področij. Področja pokrivajo pogoste težave, na katere naletimo pri razvoju aplikacij. Od najbolj očitnih -  denimo načrtovanje za različne velikosti zaslonov, optimizacija življenjske dobe baterije, zajem slik in učinkovita navigacija, pa vse tja do napotkov glede monetizacije aplikacij z oglasi in posebnih varnostih zahtev v aplikacijah za poslovna okolja.

V vsaki lekciji so razloženi najpomembnejši elementi določenega področja s primeri kode. Hkrati pa so na voljo tudi povezave na ustrezna poglavja v uradnem vodiču za razvijalce, tako da lahko o posamezni funkciji ali problemu izveš še več. Za dodatno pomoč je pri vsaki lekciji na voljo primer aplikacije, ki je opisana v lekciji, tako da se lahko tudi sam poigraš z opisanimi funkcijami ali del kode uporabiš kar v svoji aplikaciji.

Kot smo pri Googlu že vajeni, ima Android Training zaenkrat še oznako beta. Google sicer obljublja, da bo v sledečih mesecih zbirko lekcij pridno nadgrajeval, načrtujejo pa tudi bolj celovite tečaje z bogatejšimi primeri aplikacij. Vsekakor si za to iniciativo zaslužijo le pohvalo, saj verjamemo, da bodo objavljene lekcije marsikomu pomagale pri premostitvi malih ali velikih težav.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
23. september 2013
303
24. september 2013
Google ponuja brezplačne lekcije za Android razvijalce
Android