Google predstavil številne nove naprave

Tehnik 11. oktober 2017
/PublishingImages/google-izdelki-hero.jpg

Google je ljubitelje tehnoloških naprav razveselil s številnimi novimi napravami. Nekatere izmed njih se nam zdijo zelo dobre in prepričani smo, da bodo v blagajno ameriškega tehnološkega giganta prinesle kar nekaj cekinov. Poglejmo, katere nove naprave je Google predstavil.

Pixelbook

Google je širši javnosti pokazal svoj nov prenosnik Pixelbook. Gre za njegov doslej najlažji (1,1 kg) in najtanjši (1,03 cm) prenosnik. Novi Pixelbook ima 12,3-palčni zaslon, procesorje Intel Core i5 i7, digitalnega asistenta Google Assistant ter operacijski sistem Chrome OS, kar pomeni, da uporabniki lahko na njem poganjamo aplikacije iz trgovine Google Play. Google je za novi prenosnik Pixelbook pripravil tudi posebno pisalo, a je tega treba kupiti ločeno.

 

Pixel 2 in Pixel 2 XL

O tem, kakšna bosta Googlova naslednja paradna mobitela Pixel 2 in Pixel 2 XL, se je v zadnjem času precej pisalo. Zdaj pa je ugibanj konec, saj je Google ta dva mobitela tudi uradno predstavil. Pixel 2 in Pixel 2 XL sta zelo solidna. Imata enodnevno avtonomijo baterije, vrhunski kameri, operacijski sistem Android 8.0 Oreo ter zelo kakovostna zaslona (Pixel 2 ima 5-palčnega OLED, Pixel 2 XL pa 6-palčnega pOLED), ki nudita dobro znano funkcionalnost iz preteklosti »always-on display«. Poleg tega sta mobitela tudi dobro odporna proti vodi in prahu (imata certifikat IP67).

 

Pixel Buds

Google je predstavil precej zanimive brezžične slušalke, ki slišijo na ime Pixel Buds. Vgrajeno imajo drsno ploščico, prek katere jih upravljamo. Poleg tega delujejo tudi v navezi z digitalnim asistentom Google Assistant, tako da lahko kar prek njih dobivamo odgovore na takšna in drugačna vprašanja, obvestila in podobno. Slušalke Pixel Buds bodo na voljo v treh barvah, in sicer v črni, beli in modri.

 

Daydream View

Google se zaveda, da vse več uporabnikov zanima nadgrajena in virtualna resničnost, zato je izdelal nova očala Daydream View za prikazovanje virtualne in nadgrajene resničnosti, ki se jih lahko uporabi z novima mobiteloma Pixel 2 ter drugimi mobiteli, ki podpirajo platformo Daydream. Očala Daydream View imajo dve kakovostni leči, ki nudita čisto sliko in zelo široko vidno polje. Poleg tega so očala tudi lahka, kar je prav tako dobrodošlo.

 

Home Mini in Home Max

Google je predstavil kar dva nova pametna zvočnika – Home Mini in Home Max. Oba zvočnika imata vgrajenega digitalnega asistenta Google Assistant, tako da se ju lahko uporabi za predvajanje glasbe oziroma nam lahko služita kot vir za takšne in drugačne informacije ter obvestila. Home Mini je manjši, kljub temu pa je še vedno precej zmogljiv. Dobro pri njem je to, da uporabnika sliši, tudi če v okolici ni tišine. Home Max je večji in posledično nudi tudi kakovostnejši zvok. Je tudi izjemno glasen, tako da ga je mogoče brez težav uporabljati v večjih prostorih doma.

Na naši sliki lahko vidite tri aktualne Googlove pametne zvočnike. Najmanjši na sliki je Home Mini, srednji po velikosti je že nekaj časa nazaj predstavljeni Home, največji pa je Home Max.

Google je obenem tudi najavil, da bo Google Assistant odslej še boljši. Po novem bo med drugim znal narediti več stvari ob enem našem izreku oziroma ukazu. Če mu bomo zvečer rekli »Hey Google, goodnight« (Hej Google, lahko noč), bo lahko ugasnil naše luči, znižal temperaturo in nam povedal, kateri sestanek imamo drug dan najprej.

 

Clips

Zadnja naprava, ki jo je Google predstavil, pa je kamera Clips, ki je izredno zanimiva, saj sama izdeluje krajše videoposnetke (iz njih lahko pozneje naredimo tudi slike), ko se ji zdi, da je ujela primeren kader. Torej, ko imamo doma na primer rojstnodnevno zabavo, lahko to kamero postavimo na določeno mesto, ta pa nato samodejno izdeluje posnetke, ko se ji zdi, da so se pojavili primerni kadri. Lahko pa sicer, če želimo, tudi sami naredimo nek posnetek s kamero Clips, saj ima ta vgrajen gumb za izdelovanje posnetkov. A s tem kamera izgubi svoj namen.

 

Po trenutnih podatkih​ teh naprav pri nas ne bo v ponudbi.

Vir: blog.google.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
11. oktober 2017
3685
13. oktober 2017
Google predstavil številne nove naprave
Android