Google predstavil zmogljivi Android 8.0 Oreo

Tehnik 24. avgust 2017
/PublishingImages/android-oreo-hero.jpg

Google je uradno predstavil svojo najnovejšo različico operacijskega sistema Android 8.0, ki se imenuje Oreo. Ta nova različica prinaša cel kup uporabnih novosti, ki bodo prišle uporabnikom še kako prav.

Pomembna novost, ki jo prinaša Android Oreo, je slika-v-sliki. Torej lahko v Oreu med gledanjem nekega videa oziroma med opravljanjem videoklica odpremo in uporabljamo tudi kakšno drugo aplikacijo. V Androidu Oreo lahko obvestila gledamo tudi prek ikon aplikacij. Ko neka aplikacija ponudi novo obvestilo, dobi njena ikona piko, in ko pritisnemo na ikono, se pokaže obvestilo.

Android Oreo nudi tudi učinkovitejše varčevanje z baterijo, hitrejši zagon, preoblikovane emotikone in tudi nekaj novih emotikonov ter izboljšano varnost.

 

Android Oreo je že na voljo na Googlovih napravah, na vseh ostalih napravah pa tega sistema še ni. Bodo pa proizvajalci, kot so Motorola, LG, Samsung in HTC, enkrat do konca letošnjega leta omogočili nadgradnjo nekaterih svojih naprav na Oreo oziroma bodo ponudili nove naprave z Oreom do konca leta. Kot je to že v navadi, mobilne naprave starejšega datuma nove različice Androida ne bodo prejele. Žal.

Vir: blog.google.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
24. avgust 2017
3615
24. avgust 2017
Google predstavil zmogljivi Android 8.0 Oreo
Android