Google+ večini uporabnikov ne bo več dostopen

Tehnik 12. oktober 2018
/PublishingImages/google-plus-okt18-hero.jpg

Družbeno omrežje Google+, s katerim je želel Google resno konkurirati Facebooku, se bo skoraj v celoti poslovilo. Google je namreč širši javnosti sporočil, da bo to njegovo družbeno omrežje postalo nedostopno običajnim uporabnikom. Ukinitev se bo zgodila v roku desetih mesecev.

Pri Googlu kot enega od razlogov, zakaj ukinjajo Google+ za običajne uporabnike, navajajo majhno uporabo družbenega omrežja. Pri Googlu pa se soočajo tudi s težavo, da kar 90 % obiskov družbenega omrežja Google+ traja manj kot pet sekund.

 

Še en razlog za ukinitev družbenega omrežja pa bi bila lahko nedavno razkrita varnostna luknja (razkril jo je Wall Street Journal), zaradi katere bi lahko tretji razvijalci pred časom prišli do nekaterih zasebnih podatkov uporabnikov Googla+. Zaradi te varnostne luknje je Google vsekakor izgubil nekaj zaupanja s strani uporabnikov.

Google+ bo sicer še naprej na voljo za poslovne uporabnike, za katere se je doslej izkazal za uporabnega. Pričakujemo lahko, da bo slednjim v prihodnje nudil še kakšne dodatne funkcionalnosti.

Vir: blog.google, wsj.com.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
12. oktober 2018
4240
12. oktober 2018
Google+ večini uporabnikov ne bo več dostopen