Google z avtomobilom ponovno snema Slovenijo

Tehnik 5. junij 2019 Čas branja članka: 3 min
/PublishingImages/google-maps-update-kavcic-maj19-hero.jpg

Kot poroča Siol.net, je Google v svojim avtomobilom ponovno začel snemati Slovenijo, kot je to naredil leta 2013 in deloma lani, ko je posnel nekoliko manjši del naše države. Z novimi posnetki bo Google osvežil znano storitev Ulični pogled, ki jo lahko najdemo v aplikacijah Google Maps oziroma Google zemljevidi.

Google bo, kot razkriva Siol.net, tokrat pri snemanju uporabil tudi svojega sodelavca, ki se bo sprehodil po vozilom nedostopnih delih Ljubljane in Maribora ter jih posnel. Ta sodelavec bo opremljen z nahrbtnikom, ki bo imel kamero.

Točen datum, ko bomo nove posnetke lahko tudi videli v storitvi Ulični pogled, ni znan. Spletna stran Siol.net predvideva, da bo Ulični pogled posodobljen do konca tekočega leta.

 

Google je Ulični pogled ponudil leta 2007. Do danes pa je zanj posnel že številne države po vsem svetu. Med drugim tudi skoraj vse evropske države.

Če si storitve Ulični pogled še niste ogledali, predlagamo, da si jo. Morda boste na posnetkih našli tudi sebe.

V zvezi z Google Mapsom pa velja omeniti še nekaj. Kot smo izvedeli na spletni strani TechCrunch, bodo lahko uporabniki po novem v njem videli tudi, kje so postavljeni radarji in pa kakšne so omejitve hitrosti. Novost bo zaenkrat na voljo v 40. državah (Slovenije ni med njimi).

Viri: siol.net, techcrunch.com, blog.google.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
5. junij 2019
4670
5. junij 2019
Google z avtomobilom ponovno snema Slovenijo
iOS, Android