Googlov Assistant na vse več napravah

Matej Ribič 14. januar 2019 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/google-assistent-ribic-jan19-hero.jpg

Poudarek na znanju angleščine je bil že od nekdaj velik, z vse pogostejšo uporabo interneta pa se je še povečal, podobno kot tudi vse pogostejša in bolj dostopna potovanja v tuje države. Angleščina pa lahko kljub temu komu povzroča težave, problem pa je značilen predvsem za azijske države. Google je predstavil novost Googlovega asistenta, imenovano Interpreter Mode, ki lahko prevaja pogovor med dvema osebama v realnem času v kar 27 različnih jezikih.

 

Na uspešnost pogovora med dvema osebama, ki govorita povsem različna jezika, tako ne bo več vplivalo znanje angleščine. Interpreter Mode bo tako bistveno olajšal delo hotelirjem, zaposlenim v restavracijah in praktično vsem, ki se ukvarjajo s turizmom. Do sedaj se vse sliši super, žal pa je Interpreter Mode zaenkrat na voljo le na napravi Google Home. Ta sicer pametno uporabi vgrajeni zaslon in prevod tudi pisno prikaže, kar še dodatno olajša sporazumevanje, brez dvoma pa bi bil Interpreter Mode izjemno uporaben na naših mobitelih, o čemer pa ni še nič znanega.

 

Zadnje čase je trg preplavljen s takšnimi in drugačnimi pametnimi napravami in proizvajalci dodajajo umetno inteligenco tudi napravam, ki je vsekakor ne potrebujejo, samo z namenom boljših prodajnih številk. Od časa do časa pa naletimo tudi na takšne naprave, ob katerih pomislimo, zakaj se tega niso spomnili že prej. Lenovo je predstavil eno izmed pametnih naprav, Lenovo Smart Clock. Gre za uro z zaslonom, ki spominja na tiste digitalne ure, ki smo jih imeli na nočnih omaricah. Po obliki deluje kot majhen Google Hub in nam omogoča prikaz časa, budilke, koledarja in vremena, predvajanje glasbe in seveda vse ostale funkcije, ki jih s seboj prinaša Google Assistant. Da asistent deluje, je ura opremljena z mikrofonom, ki pa ga lahko s pomočjo stikala začasno strojno onesposobite, če vas skrbi, katere podatke bi lahko prejel Google. Cena takšne ure naj bi bila okoli 80 USD, na voljo pa bo enkrat spomladi.

Vira: nvidia.com, blog.google.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
14. januar 2019
4395
14. januar 2019
Googlov Assistant na vse več napravah