Gumb Bixby: Je Samsung končno uslišal naše želje?

Matej Ribič 12. marec 2019 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/gumb-bixby-ribic-mar19-hero.jpg

Samsung je končno uslišal naše molitve in nam v najnovejši posodobitvi aplikacije Bixby ponuja možnost, da spremenimo funkcijo gumba, ki je pred tem večkrat po pomoti kot namerno vključil Samsungovega asistenta Bixby. Asistenti na naših mobitelih so nedvomno “kul”, vendar jih večina od nas še vedno ne uporablja. Glavni razlog je, da ne govorijo slovensko, določena opravila, ki jim jih naročimo, pa trajajo dlje, kot če bi se zaslona preprosto dotaknili. Pogosta težava, ki pesti uporabnike mobitelov Samsungovih serij Note in S je nenamerna aktivacija asistenta Bixby. To težavo je Samsung pozneje prek programskih posodobitev nekoliko omilil in ponudil dvoklik za aktivacijo asistenta, vendar nas večina s to rešitvijo še vedno ni bila zadovoljna. Gumb smo želeli uporabiti po lastnih željah in potrebah, rešitev pa so, kot smo o tem že pisali, ponujale različne aplikacije iz trgovine Google Play, kot je na primer aplikacija Bixbi Button Remapper – bxActions.

 

Takšnih aplikacij nam ne bo več treba uporabljati, saj je Samsung konec februarja aplikacijo Bixby posodobil. Če se vam aplikacije ne posodabljajo samodejno, jih lahko posodobite tudi ročno, tako da odprete aplikacijo Galaxy Store, v desnem zgornjem kotu odprete menu in tapnete na Moja stran ter nato na posodobitev. Ta prinaša izboljšave hitrih ukazov, odklepanje naprave, ko rečemo “Hi, Bixby”, in spremembo funkcije gumba Bixby. To storimo tako, da odpremo asistenta Bixby, nato nastavitve in na koncu še gumb Bixby. Tu imamo dve možnosti, in sicer lahko asistenta Bixby prikličemo z enojnim pritiskom na gumb Bixby, izberemo pa lahko tudi, kaj naredi dvoklik na ta gumb. Druga možnost, ki jo vsekakor predlagam, pa je, da gumb Bixby odpremo z dvoklikom, enojni pritisk pa odpira aplikacijo po želji – sam sem izbral brskalnik Chrome, ki ga čez dan najpogosteje uporabljam.

 

Asistenta Bixby tako še vedno ne moremo povsem izklopiti, je pa Samsung še nekoliko bolj omilil problem, s katerim se soočamo uporabniki Samsungovih serij S in Note. Samsungovega asistenta prav tako še vedno ni mogoče zamenjati z Googlovim, lahko pa sedaj s pritiskom na gumb vsaj odpremo priljubljene aplikacije. Še dodaten nasvet: tisti, ki si želite še več svobode, lahko prenesete aplikacijo Tasker iz trgovine Google Play in gumbu dodelite še kakšno kompleksnejše opravilo.

Vir: samsung.com.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
12. marec 2019
4497
12. marec 2019
Gumb Bixby: Je Samsung končno uslišal naše želje?
Android